Kablosuz bağlantı,haberleşme

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
merhaba
arkadaşlar,kablosuz haberleşme için röleler olduğunu duydum,örneğin; bir tankın sıvı seviyesini ölçüyoruz,elektrotlarla veya daha farklı yöntemlerde olabilir tabii ki,en yaygın olan yöntem bu olduğu için söyledim,elektrotlarla sıvı seviyesini ölçtüğümüz tankta,sıvı seviye rölesi kullandık bir de.sıvı seviye rölesindeki değeri bilgsayarda okumak istiyoruz kablosuz bir şekilde,veya sıvı seviye rölesi ile başka bir röleyi ilişkilendirmek ama bunu kablosuz yapmak istiyoruz,böyle cihazlar mevcut mu,mevcutsa bu cihazlar hakkında bilginiz var mı,yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Evet kablosuz haberleşme için çeşitli markalara ait cihazlar var.Ben bunlardan Phoenix Contact firmasının ürününü kullandım.Benim kullandığım cihazın konfigürasyonu şöyle idi ;2 adet dijital ve 1 adette analog girişi vardı, bu cihazı bilgiyi göndereceğin yere montajını yapıyorsun,kendi üzerinde küçük bir anteni var ama istersen daha büyük ekstra anten alabilirsin mesafeyi daha uzak tutmak için...
Alıcı taraftaki modülde 1 adet analog,2 adet dijital çıkış var(Ne büyük tesadüf) ve gene extra anten alabilirsin.
Bütün bunlardan daha da güzeli cihaz modüler genişleme imkanına sahip yanyana montaj ederek modül sayısını(input/output) artırabilirsin.

Senin uygulamana gelince;tahminime göre minimum seviye ve maksimum seviye kontakların var,yani analog bilgin yok,o zaman bu cihazın sadece dijital giriş çıkışlı olanını alabilirsin(4 dijital).

Sonuç olarak bu cihazdan ben çok memnun kaldım,fiyatı tuzlu ama işini çok iyi yapıyor.
 
Peki bu tür kablosuz analog ve digital çıkışlı cihazların fiyatı diğer cihazlara göre fiyatları çok mu pahalı,çünkü sanayide pek kablosuz bu tür analog digital çıkışlı cihazlar görmedim veya kullanışlı mı değil,sizce nedeni nedir?
 
telemetri marka radyo frekansı üzerinden analog ve digtal sinyalleri 10 km ye kadar gönderebilrisiniz.ayrıca modbus desteklemektedir.plc ye de protocol üzerinden bu dataları alabilirsiniz.ayrıca herhangi bir sinyali bilr plc ye taşıyarak bu plc nin rs 232 sine takacağınız bluetoot ile alınana dataları başka bir cihaza (pc veya hmi olabilir) gönderebilirsiniz.son olarak omron a ait device net wireless analog ve digital modüller vardır.1000 metreye kadar destekleyen modülleri de var.

bu tip cihazlar pahalı çözümlerdir..
 
Günümüzde 10km mesafeler artık çok büyük mesafeler değil. Profesyonel Radyo Data Modemler ile 100km mesafelerde haberleşme yapmak mümkün.
RS232 veya RS485 veya Ethernet portu olan herhangi 2 cihazı (PLC, RTU, I/O modülü, kendi yaptığınız herhangi bir elektronik devre, yeterki kablolu olarak haberleşme yetenekleri olsun) telsiz olarak haberleştirmek oldukça kolay.

Mesafelere ve kullanılacak frekansa göre (serbest veya lisaslı frekans) sistemlerin fiyatları değişmektedir.

RF Teknoloji'nin distribütörlüğünü yaptığı Viper SC Radyo Data Modemi 10W çıkış gücü ile 100 km öteye Ethernet ya da RS232 portları üzerinden data aktarımı yapabilmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst