Kablosuz 3 Butonla 3 Röleyi Kontrol Etme (Yardım)

smcoto

Üye
Katılım
8 Eki 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Öncelikle merhaba ve iyi günler.

Yapacağım devrenin bir kısmında 3 buton yardımı ile 3 röleyi kontrol etmeyi planlıyorum. Tabi kide başlıkta belirttiğim gibi kablosuz olarak. Fakat beni zorlayan bir konu var. Bu da mümkünse alıcı devrenin 3.7 voltu aşmaması lazım. bu koşulu sağlayan bir devreyi bana alıcı ve verici devre şemasını ayrı ayrı olmak üzere atarsanız sevinirim. Eğer PIC'li bir devreyse kodlarınıda atmanız işimi kolaylaştırır. Yada benim dediğim koşulları sağlayan internetten satın alabileceğim bir devre varsa bana ulaştırırsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden uğraşıp bana bu bilgileri ulaştıran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hayırlı günler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba.3 kanallı alıcı kısmı 5 voltluk 3 adet röle (RY1,RY2,RY3) ile çalışan,verici kısmı ise CR2023 serisi (lityum) 3 voltluk,tek bir saat pili ile çalışan,ancak menzili sadece 10 mt. ile de sınırlı olan (İşinizi görür mü onu tam da bilmiyorum tabi) PIC12F509 ile yapılmış çok karışık olmayan,sade bir alıcı ve vericisi olan RF'lı bir devredir.Hobi olarak yapmak isterseniz (Siz yalnız 3.7 volt olarak da bir üst sınır koymuşsunuz,alıcı kısmı 5 volt ile (12 volt adaptörden lm7805 ile regüle edilerek de) çalışmaktadır.) bu devreyi yapabilirsiniz.PIC entegresinin datatsheet'i ve kaynak kodları ek olarak da verilmektedir.Kolay gelsin.

http://www.elektronobi.com/radyofrekans/3_kanal_rf_kontrol.html
 
Merhaba. Yapacağım devre hobi devresi olacak ve menzil konusunda bir sıkıntım yok hatta fazla bile. Fakat ben devremin li-on pil yardımıyla şarj edilebilir olmasını istiyorum. Şarj etmek içinde adaptör yerine güneş paneli kullanmak gerektiriyor.Uygun koşullarda panel ve li-on pil bulabilirsem bu devreyi uygulayabilirim. Uğraşıp bilgi ulaştırdığınız için teşekkür ederim.
 
Merhaba
Elimde çalışma şekli biraz değişik , bir cihazdan sökülmüş devre var.Fakat dediğim gibi sizin istediğinizden farklı olarak tek butonla sırayla 3 çıkışı aktif ediyor , sonunda hepsi kapanıyor.Aynı işlemi kumandası üzerinde bulunan tek tuş ile de yapabilirsiniz.Devre 5 Volt ile çalışmakta , röle bağlamanız için ayrıca transistör kullanmanız gerekecek bilginiz olsun.
 
Bilgi için teşekkür ederim fakat istediğim gibi değil yinede teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst