Kabloda kayıplar nasıl önlenir?

sasmaz95

Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
29
selamün aleyküm bir sorum olacak kabloda kayıplar nasıl önlenir hemen hemen sıfıra indirmek istiyorum ama nasıl yapabirim (altın kablo kullanamam:D)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hemen hemen sıfıra indiremezsin.
süper iletken kullansan bile kayıp söz konusudur.
gerilim düşümü hesabı bu yüzden yapılıyor.
 
kayıpları azaltmak istiyorsan direnci azaltmalısın yani kesit arttıracaksın ama hiç bir zaman 0 kayıp olmaz. Süper iletken seviyesine gelebilmen için -273 dereceye kadar kabloyu soğut o zaman kayıpları sıfır yapabilirsin.
 
-273 derece mutlak sıfırdır.mutlak sıfırda elektronların hareketleri gözlenmeyeceği varsayılır.
 
Altın kullansan işine yaramaz en iyi iletken değildir zaten sadece kimyasal etkileşime girmediğinden korozyona vs karşı dayanıklılık kazandırması için kullanılıyor, en iyisi kesit arttırmak, nerde kullanacaksın bu arada.
 
sıfır kayıp dünyada hiçbir fiziksel olayda mümkün değildir.kablodada en minimuma indirsen bile gerilim düşümü olacaktır.
 
gerilim düşümünü minimize etmek için yapılacak en mantıklı iş kesiti arttırmak olacaktır.Tabi bunu yaparken proje maliyetinizinde yükseleceğini unutmayınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst