kablo yapan makineler hakkında bilgisi olan varmı

EMRKAN

Üye
Katılım
9 Ara 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
kablolar nasıl meydana geliyoo?
bunları yapan makineleri izleyenler varmı ? nasıl ileniyo bakır teller
 
ben daha önce kablo fabrikası kurdum.ancak benim kurduğum fabrika bakırı hazır alıyordu.bakır hazırlayan makinalar daha başka idi.tavlaması kalay karışmı yapan makinaları olduğunu biliyorum.
benim kurduğum makinalar plastik enjeksiyon makinalarıdı.plastik hammadde ısıtılıyor bu ısıtılan plastik motora bağlı mekanik parçayla kalıba basılıyor.kalıbın içindeki deliklerden bakır geçiriliyor.buradan çıkan sıcak kablo soğutma havuzlarında soğutulup çekiciye bağlanıyor oradan da büyük makaralara sarılıyor.daha sonra küçük masalardan yapılan tezgahlarda 100 metre olarak bölününüp paketleniyor.
 
ben sadece kablo fabrikasını gezmiştim gördüğüm hemen hemen 2 mm çapında bakır teller tavlanıyor ve gerdirme lerden sonra merdanelerden geçerek istenilen çapa düşürülüyor nyaf kablolar oluşturulacak kesite uygun sayıda iletken bir arada burularak yukarıda cüneyit beyin anlattığı şekilde plastik kaplanıyordu.
 
Merhaba arkadaşlar;
Ben daha önce bakır tel çekme fabrikasında Bakım bölümünde çalışdım.
Bakır tel 8mm çapında dökme bakır olarak gelir bunada fimaşin denir.
Bu fimaşin kaba tel çekme makinasına girer makinada hadde denilen delikli
pul şeklinde ancak daha kalın bir malzemeden gecirilir. Bu haddenin içi elmasdan yapılmışdır. Her haddeden sonra tambur teli çeker, haddeden gecen tel hadde oranında incelmiş olur ve boyu uzamış olur. Teli her sefesin belli bi oranda incelte bilirsiniz birden bire cok fazla incelmez ozaman kopar cünkü istenilen inceliğe gelen tel tavlama işlemine tabi tutulur buda telin sertliğini alır yani tel yumuşar NYAF olur. Sonra vernik için direk makaraya sarılır. Ancak cok damak olacaksa başka makinada bütün damarlar toplanır bükülür. Sonra plastik kaplanmak üzere gönderilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
baranist anlatmış ama isteyen olursa daha açıklayıcı olarak bahsedebilirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst