Kablo markalari ve aluminyum kablo hk.

eydkonya

Üye
Katılım
22 Eki 2018
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
53
Merhabalar,
Piyasada cesitli marka kablolar var ve fiyat farklari var ornegin hes yerine vatan seval yesim goldagi vs kullanilabilir mi kullananlar sorun yasadilarmi merak ediyorum,

İc tesisatta orn 3x1.5 veya nya bunlarda aluminyum kablo varmidir paylasimlariniz icin tesekkurler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ülkemizde pek çok kablo üreticisi var. Kaliteli olanlarla birlikte kalitesiz olanlarda var. Sadece kabloda değil sektördeki diğer konulardada ön yargılı markacı olmak ekonomik değil. Yeşim kabloyu bilmiyorum. Ama HES,GÖLDAĞI, SEVAL kalite kablo markalarıdır. Fiyat farkı kalite ile doğru orantılı olduğu kadar, ülkemiz koşullarında kampanyalar, yıl sonu satış hedefleri, batık işletmeler, malı paraya çevirme ve çalıntı mal konuları ilede doğru orantılıdır. Bu nedenlerle merak ettiğiniz kablonun üreticisini araştırın nasıl bir tesiste üretim yapılıyor. Sonra kablodan küçük bir parça numune alıp çapını ölçün, yalıtım malzemesini inceleyin koklayın bunlar size ipucu verebilir. Neticede kaliteli bir kabloyuda diğerlerinden ucuza almak mümkün.
 
Elektrik içi tesislerinde ilgili Türk Standartlarına uygun bakır tellerden yapılan yalıtılmış iletkenler Yada kablolar kullanılır.
Yapı bağlantı hatlarında çıplak yada yalıtılmış alüminyum i/etkenler kullanılabilir. Bu iletkenlerin kesiti bakır için en az 5 mm2 alüminyum için en az 10 mm2 olmalıdır.

Atölye, işyerleri, sanayi tesisleri vb. gibi yerlerdeki kuvvet hatlarında, en küçük iletken kesiti 6 mm2 olmak ve bağlantılar alüminyum kablo pabuçları ile yapılmak şartı ile Türk Standartları yada tanınan öteki standartlara uygun alüminyum iletkenli kablolar kullanılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst