Kablo kesit hesabı hakkında

Katılım
25 Ara 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
38
Selamun aleykum abilerim kardeslerim ben afrikadan yaziyorum buraya calismaya geldim ama burda elektirik mühendisi olmadiğindan bazi işleri ben üslenmek durumundayim o yuzden bana kablolarin kaç metrede kaç ampere dayanacağı nin hesabimi yapabilecegim bi formül verebilirmisiniz benim anlayacağim sekilde çünkü ben ilkokul mezunuyum
Teknik birimleri bilmiyorum ilgilenirseniz çok sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
" Ben, bu işlerden anlamam.Konu ile ilgili eğitimimde yok.O nedenle kendimin ve başkasınında hayatını tehlikeye atabilir ve sorumlu olurum.Onun için,kusura bakmayın,bu işler için yetkili birini bulun " diyemezseniz,başınız çok büyük derde girer ve sizi kimse kurtaramaz.
 
Anladim sami inci bey evet bi bakima haklisin buraya zaten bi muhendis alacağim ve burasi afrika burdaki hersey turkiyedeki veya başka bi avrupa ülkesindeki gibi islemiyor ne projeye bakiyorlar nede önem gösteriyorlar burda herşey rüşvet le oluyor o yuzden basimin derde girmesi söz konusu bile degil ben sadece proje cikana kadar cekeceğim kablo linyelerin kesitlerini hesaplayip ona göre boru atmak istiyorum tableye sadece bu misal 100 metrede 15 kw güç tüketimi yapan bir daire cekilecek kablo kesitini nasil bulurum bunu sordum sadece ilginiz için teşekkürler
 
sn. sami ince beyin sözünü dinle derim. öğrenmek için ise aşağıdaki yardımcım programını kullanabilrsin veya standart formüllerden hesaplayabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • YARDIMCIM.rar
    482.2 KB · Görüntüleme: 74
  • ELEKTRİKSEL FORMÜLLER.pdf
    37.1 KB · Görüntüleme: 72
sn. sami ince beyin sözünü dinle derim. öğrenmek için ise aşağıdaki yardımcım programını kullanabilrsin veya standart formüllerden hesaplayabilirsin.
Sagolun tesekkurler

İlgilenen arkadaslara ayri ayri teşekkür ediyorum ama şunu söylemek istiyorum bi soru sordum işin içine ölüm girdi para girdi nasihat girdi abi ben ilk okul mezunu cekirdekten yetişme bi ustayim ben sadece basit bisey sordum ben formul teknik birim falan fazla anlamiyorum benim anlayabileceğim bi dilde bana bu hesaplari tarif edebilecek birisi varmi demek istedim herkese tekrardan cok tessekkür ederim sagolun ben bi sekikde hallederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba,
Bir iş yerinde çalışıyorum ve iş yerimizde Ana dağıtım panomuzdan beslediğimiz bir mağaza var ve mağazanın tali panosuna kadar enerji hizmetini biz sağlıyoruz, onlarda mağaza içine bu verdiğimiz beslemeyle hat çekiyor.
öncelikle şunu sormak isterim : mağaza yeni açılacak ve enerji ihtiyaçları var bende kaçlık kablo ile vereceğimi bilmiyorum, ayrıca kaçlık TMŞ kullanacağımıda bilmiyorum, nasıl yaparım hesabını.
Tek detay : Bu yerin WSHP leri var ve bunun beslemesi ayrı olacak.
yani kısaca, mağazanın ihtiyacı asansör+yürüyen merdiven+aydınlatma+priz vb. dahil 85 kw
WSHP içinde 75 kw lık ihtiyaç vardır, benim anlamadığım olay şu, formüle koyuyorum fakat doğru mu bilmiyorum bana açıklarmısınız bu konuyu, kaçlık besleme ve TMŞ kullanmalıyım ayrıca ısı pompası (WSHP) için kontaktörden alıyorum kaçlık olmalı kontaktör?
siz değerli büyüklerimden yardım rica ederim.
formül : P=1,73*U*I*cos@ değil mi?
daha sonra : %e = 0,0124*L*P/S değil mi?
%3 üç faz için diyorlar %1.5 tek faz için diyorlar ama anlamadığım konu şu ki asansör ve yürüyen merdiven 3 fazla çalışıyor ama aydınlatma tek fazla çalışıyor, bu durumda hangisini baz alacağım, inanın çok öğrenmek istiyorum ama anlamadığım bir nokta var çözemedim.
örnek : P= 175 kW L= 50 mt cosf= 0,8 kablo kesiti nedir? %1.5 mi %3 mü alacağım? yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst