Kablo Kanalı Tesisat Projesi

brixxp

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Başlıkta da bahsettiğim üzere bir işletme için kablo taşıma kanallarının mimari proje üzerinde projelendirilmesi istenmektedir. Fakat ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konu ile alakalı paylaşılabilecek dökümanı yada fikri olan arkadaşlara ihtiyacım var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kablo kanalı seçimi, binaların tavan yüksekliği,tipi,iç veya dış ortam olması,kabloların dış çaplarına göre kapladığı alan gibi faktörlere bağlı.Dış etkenlerin olduğu bölgelerde sıcak daldırma diye tabir edilen kablo kanalalrı seçiliyor.sizin ne tür bir işletme için proje çizeceğiniz de önemli.fabrika mı,bina mı?
 
öncelikle yapman gereken yukarıdaki durumlara göre kanal kesitine ve tipine karar vermek.işin teknik olarak çizimi zor bir şey değil.mimari projenin ölçekli olmasına dikkat edeceksin.sonrada orantılı bir şekilde kanal projesini çizebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst