Kablo kanalı ( Kablo Tavası ) PROJESİ

kemal60

Üye
Katılım
15 Eki 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
Sevgili arkadaşlar bana kablo kanalı ( kablo tavası projesi ) lazım daha doğrusu ben projesini hazırladım ama kolon şeması şeklinde yada ölçülerini nasıl yazacam cinsi falan lazım yani size zahmet olmazsa paylaşırmısınız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaslar tava projeleri bende fazlasiyla var isterseniz ornek olarak verebilirim. Tava projelerinde onemli olan, kablo kesitine ve doluluk oranlarina gore tava buyuklugunun belirlenmesidir. Bir de ayni tavadan farkli kablo cesitleri gecemez( orn: power kablosu ile kontrol kablolari ) . Dizaynda ise power ve buyuk kesitli olan kablolar ustteki kablo tavalarindan goturulur, cekimi kolay olsun diye. Projeye hesap olarak tava tasima kapasiteleri ve maximum supportlar arasi mesafeyi koyabilirsiniz. Bu mesafeler her ureticide farklilik gosterebilir. Kablo tava cinsi olarak biz H, M , X ve S olarak siniflandiriyoruz. H tavasindan 16mm den buyuk kesitli power kablolari, M tavasindan 16mm den kucuk kesitli power kablolari. S tavasindan 60V dan fazla gerilime sahip control kablolari, X tavasindan ise 60V dan az gerilime sahip kontrol kablolari.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst