Kablo etiketleme standardı nedir?

Katılım
15 Mar 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
menhollerden geçen kablolara ne tür etiket koyulur, üzerine hangi bilgiler yazılır, kısacası nedir bunun standardı? bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa seviniriz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kablo markalama genel de kablonun her iki ucunda belli bir standart oluşturularak yazılır genelde menhol de rumuzlama yapılmaz (ben bugüne kadar rastlamadım)fakat size yardımcı olsun diye tamamlamış oldugumuz bir projenin kablo rumuzunu tarif etmeye calısayım.
C05-0751-1001
C05= Bu kablonun hangi klasörde ve aynı zamanda saha grubunun adınıda verir.
0751= bu kablonun klasördeki sayfa numarasını verir.
1001= sayfa daki kablo numarasını verir . sayfada aynı cins kablo var ise 1002- 1003 diye devam eder . fakat sinyal kablosu 2001 -2002 v.s, termoelement v.b kablo varsa 5001,5002 diye adlandırmışlar.proje italya da hazırlanmıştı biz uyguladık.ama uygulanmaz diye bir durum yok. aynı rumuzu kablo menhollerindede uygulaya bilirsin. maliyetine katlanırsınız.
bunun için weidmullerin ürünleri var ayıca leagrand ın duplix ürünü var ama leagrand ın ürününden uzak durun bir müddet sonra dökülüyor.
 
menhollerden geçen kablolara ne tür etiket koyulur, üzerine hangi bilgiler yazılır, kısacası nedir bunun standardı? bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa seviniriz.

standardı konusunda bilgim yok ama kabloların bulundugu mekanın sartlarına baglıdır yapılacak calişma yani etiketleme yapıldıktan sonra etiketlemenin bilgilerinin tahrip olmasını engelleyecek kalitenin oldugu
calışma esastır yani sözün özü nemli rutubetli .ıslak uerlerde etiket bilgileri saklamak bir yana etiketin kendisini korumak imkasızlasır kaldıkı
etket bilgisi hak getire okey
 
kesinlikle katılıyorum sana. ama iş yaptıgımız yer devlet dairesi olunca anlatmak biraz güç oluyo. etiketlicez artık bi şekilde
 
burada bir sey eklemeyi unutmusum C05 aynı zamanda kablonun hangi baradan da beslendigini belirtir. bunu atladıgım için özür dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst