kablo damar sorusu

HexDec ' Alıntı:
Bende köylüyüm. Kötü mana ifade eden bi yazım varmı?
arkadaş sen diilmisin bilmem neyi elektrikçiler icat etti diyen
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım tek damar çok damar derken kulanılan yere göre yani gücü hesaplanarak kablo seçimi yapılır 3x2.5 mm kablolar her biri birbirinden bağımsız 3 demek kablo nun içinde 3 tane olduğunu gösterir 2.5 mm kablo kesitini belirtir güç hesaplanınca güç yükseldikçe güçe göre kesitide artırırsın
 
sn haruns ;
3*2.5 dedıgınde kablonun tek damar olmadıgını soylersınız zaten
yanı kablonuniçinde 3 ayrı hat var , her biri 2.5 mm2lik
geriya kalan bu her bir kablonun 1 adet ıletkenden mı yoksa cok sayıda ince tellerden mı oluştugunu belırtmenız gerekir.
Çok sayıda ıletken TTR ıle ,
Tek bir iletken tek Antıgron ıle ıfade edılır ..
bu durumdan ayrı olarak ;
sacece 2.5 luk tek başına bır ıletken (tek damarlı yada cok damarlı olabılır) NYA olarak isimlendirilir ...
 
3x 2,5 mm2 içersinde 3 adet 2,5 mm2 kesitli kabloyu izah eder,ama kablonun başka fiziki özelliği hakkında bil vermez. 3x2,5 mm2 NYM dersek içersinde 3 adet tek damarlı kablodan bahsetmiş oluruz(piyasa diliyle antigron).3x2,5 mm2 NYY dersek aynı kablonun toprak altı,kablo rafları,tatlı su altında kullanılabileceğini anlarız.ama 3x2,5 mm2 TTR dersek 3 adet çok telli sarmal kablolardan bahsetmiş oluruz.3x2,5 NYA ise tek izole içinde bulunmayan ayrı ayrı tek damarlı kablolardan bahsetmiş oluruz.zaten projelerdede çok yazı ve çizgi karmaşasını önlemek için çok kullanılır bu tabir.
 
arkadaşlar ttr kablo çok damarlı anticron kablo ise sert yani tek damarlı kablodur olay bu yani benim bildğim kadarıyla..:D
 
Bir kablo kesitinin başına 1,2,3 ,4 veya 5 gibi bir çarpan gelirse bu o kablonun o sayıda damarlı olduğunu gösterir.
 
peki sonuna +16 Cu gibi bir ek gelirse?
yani 4x16 NYY+16 Cu ne demek?
 
Ayrıca,16 mm2 lik topraklama iletkeni çekilmesi gerekiyor demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst