Kablo damar sayısı hakkında

salihonur

Üye
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar,

Elektronikten, elektriğe yeni geçtim. Kablolar ile fazla bir deneyimim yok.

Elimde 50HP trifaze motor var. Bağlantısı için katalogdan gerekli kablo kesitinin 3x35/16 olduğunu buldum. Ancak ikileme düştüm: toprak bağlantısı için de +1 damar 4x35 mi gerekiyor yoksa sonundaki 16 zaten toprak hattını mı belirtiyor?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın salih onur kablo kesiti belirlemede mesafe önemlidir gerilim hesabı düşümü yapman lazım mesafeyide söylersen kaçıl kablo çekileceğini hesaplarız kablo sayısına gelince + olan kablo normal şartlarda nötr için kullanılıyor eğer panoya çekeceksen toprak içinde artı bir kablo çekmen lazım eğer motora çekeceksen + bir kablo çekmene gerek yok
 
Bu durumda 3x25+16 ifadesi bir kılıf içinde 3+1 damarı mı belirtiyor?

Mesafe önemli değil, pano ile motor aynı kabin içinde, 2-3 metrelik bir kablo. Toprak için de klemens konuluyor, dolayısıyla kablo da gerekli. Kablo özelliğini proje üzerinde göstereceğim, bu yüzden damar sayılarını gösterirken hata yapmak istemiyorum.
 
aynen öyle salih bey 3x25+16 ve 3+1 aynı şey ama sen 3x25+16 kullan daha doğru olur
 
Yardımınız için çok teşekkür ederim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst