Kaçak Röleleri ve UPS'ler, Kaynak Makinaları

etaenerji

Üye
Katılım
16 Tem 2010
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
55
Konum
İzmir
Merhabalar,
Daha önce başıma gelen 2 sorundan söz edip, sizlerden cevap bekleyeceğim.
1-Bir UPS'i 30 mA Kaçak Akım Rölesi üzerinden beslemek istedim, anacak her enerji verişimde Röle açtı.Bir Server beslediği için zaman kısıtlı idi detaylı inceleyemedim.Neden olabilir?
2-Bir fabrikada 30 mA Kaçak Akım Rölesi ile beslenen bir prize Faz-Nötr-Toprak ile çalışan değişik Kaynak Makinaları bağladığımızda, her defasında K.A.R. açma yaptı.Neden olabilir?
Bu konuda bir yerde bobinli alıcıların doyumu ile ilgili bir yazı okumuştum.Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bir ups i korumak için 30 ma çok ddüşük bir değer. 300 ma daha mantıklı olacaktır. ups in anahtarlama elemanlarında 30 ma civarında kaçak olması normaldir. tristörlerin belli bir kaçak potansiyeli vardır. sizin ups in gücü nedir tam bilmiyorum.
ikincisi kaynak makinanın açması eğer her makinada açıyorsa ya kablolarda kaçak vardır yada kaçak akım rölesinin nominal akım değeri düşüktür.
 
2-kacak akım rolesi kirsofun akımlar kanununa gore çalısır yani giren akım cıkan akıma esit olmalıdır eger arada bir dengesizlik olursa kakr atar bu notr toprak faz toprak arsı farketmez kaynak makinası bu prensibe gore bastan kaybediyor cunki elektırdu akım vererek eritiyorsun kaynak yaptıgın yerde toprak yani sase hic bir yerde kaynakla kacak akımı tutturman imkansız
1-birinci soru hakkında yani ups ler hakkında bilgim yok kursat arkadasın dedigi gibi koruma sınırını yukselterek deneye bilirsiniz
 
Ups ve kaynak makineleri harmonik üreten cihazlar.Bu harmonikler rölenin yanlış çalışmasına sebep olmuş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst