Kaçak elektrik kullanımında bilirkişi raporu nasıl hazırlanır?

dostlar eywallah paylasımlar gercekten gusel bılgı anlamında ama vıcdanen gercekten celıskıler var..
kullanıcı dosyası 5 yıl once tutulan bır zabıt tutanagıyla ve endeks kaydı eksık bılgılerle nasıl dogru yargıya varılır?
kımı kullanıcı benden oncekı kullandı dıyor kımısı ben sayac taktım ama muhur yoktu dıyor?
sadece enerjı dagıtan kurumun bılgılerıyle adalet terazısı saglanırmı?
saygılarımla

Adalet sisteminde kanıt gerekir. Dağıtım firması senin kaçak kullandığını iddia ediyorsa sende kullanmadığını ispat edersen tazminat bile alabilirsin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Emo'nun dökümanları tekrar paylaşıldı mı acaba? Davalı "abone değil" kategorisindeyse bir çarpan değişikliği detayı anımsıyorum ama teyid etmem gerekiyor.

Teşekkür ederim.
 
tedaş istediğini kaçak elektrik kullanmış gibi lanse edebilir samimiyetine güvenmiyorum bizim sayacın kendisine değil kapağına
mühür takılmış benimde bir kaç gündür arada sırada sigorta düşüyordu bugün baktım sigorta yanmış mecbur mührü kesip sigortayı değiştirdim bana şimdi kaçak kullanım yapmış olabilir diyemi işlem yapacaklar kaçak kullanım olduğunu anlamak için her bina için insanların ulaşamayacakları sadece tedaş ın ulaşacağı bir yere sayaç koyması lazım
 
Arkadaşlar elektrik bilirkişisi kaç TL ücret alır?
 
hocam merhaba , raporunuzda bulunan
Kaçak ceza katsayı'sı nedır. nereden baz aldınız?



Merhaba arkadaşlar

Kaçak elektrik kullanımında bilirkişilik yapmış olan arkadaşlar var mı?
Ben bir defa yaptım. Bana daha önceki bilirkişi raporlarından verdiler bende onlara göre bir rapor hazırladım.
Bana verdikleri örnek raporlarda şunlar vardı: Ev tipi, oda sayısı, priz sayısı, ampul sayısı , elektrikli aletler vs. bunları yazmışlar ve tedaşın kaçak elektriğe yönelik standart bir hesaplaması var.Buna göre yapmışlardı. Bende aynısından yazdım.

Ancak ben burda anlayamadım bilirkişi olarak ne işe yarandığını, tedaş fotoğraflamış, cezayı kesmiş ve bende tedaşın kestiği cezanı aynısını yazıyorum.

Örnek olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve daha önce bilirkişilik yapan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.
 
Aşağıda belirtilen kanundan baz alınıyor. Ayrıca ekte bulabilirsiniz. Yeni yönetmelik var mı bilmiyorum.

31 Aralık 2005 tarihli ve 26040 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:
KURUL KARARI
Karar No: 622 Karar Tarihi: 29/12/2005
KAÇAK VE USULSÜZ ELEKTRİK ENERJİSİ KULLANILMASI DURUMUNDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

E) Tahakkuk

Tüm kaçak kullanımlara ilişkin hesaplamalar tek terimli aktif enerji tarifesi üzerinden yapılır. Yapılan hesaplamalarda kademe, puant, güç, reaktif ve trafo kayıplarına ilişkin bedeller dikkate alınmaz.

Kaçak elektrik enerjisi kullandığı tespit edilen tüketicinin, (C) bendindeki usul ve esaslar göz önünde bulundurularak; (B)- (1)- (a) bendinin 1 inci paragrafı, (B)- (1)- (b) bendi ve (B)- (2) bendi çerçevesinde hesaplanan tüketimi, dahil olduğu abone grubuna kaçak elektrik enerjisi kullandığı tespit edilen tarihte uygulanmakta olan tek terimli aktif enerji bedelinin 1,5 (bir buçuk) katı ile çarpılarak kaçak tahakkuk bedeli hesaplanır ve bu bedel fatura edilir. (Güç ve reaktif enerji bedeli alınmaz)

 

Ekli dosyalar

  • 622.doc
    78 KB · Görüntüleme: 111
arkadaşlar kolay gelsin
bu konuda güncel rapor örneği sunabilecek arkadaşımız var mıdır?biz de faydalanmış oluruz
teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar kaçak elektrik tutarı hesaplanırken,kaçak tüketim harici kaçak kullanılan döneme ait normal tüketim hesabıda mı yapılıyor.Bunun kriteri nedir
 
merhabalar;
elektrik bilirkişisiyim ,elime 7-8 adet birbirine benzer vaka dosyası geldi, her birinde değişik işlem yapılmış değişik katsayılar kullanılmış.Dosyalarda hesaplamalar için belge bilgi de yok şaşırdım kaldım.Bedaşa gittim bilgi vermiyorlar.Dosyada bilgi yok deyip geçiştirmek te istemiyorum.Dikkatimi çeken meskenlerde kurulu güç hepsinde 8,34 olarak alınmış.Nereye bağlamışlar bir türlü bulamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst