Kaçak Akım

landmark

Üye
Katılım
10 Mar 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Deniz kıyısı bir yerde çalışmaktayım.Jeneratör senktron panosunun içindeki redresörü besleyen kaçak akım atınca ve kimsenin olmadığı bir bölge olduğu için şikayet almıyoruz elektriğimiz yok anlamında.dolayısıyla aküler devreye giriyor ve boşalana kadar sistem çalışıyor.bittikten sonra sistem kendini kurmuyor ve tekrar aküyü doldurma işlemleriyle uğraşıyoruz.

Bugün bir firma ürününü tanıtmak için geldi.Allah gönderdi sanırım.Ürün hakkında sizlerden yardım istiyorum.Tanıttıkları ürün kaçak akım attığında sonsuz kez test yapıyor.eğer "sürekli bir kaçak varsa sigortayı kaldırmıyor.eğer anlık bir kaçaksa ki bu 30mA kaçaklar her şeyden atabiliyor biliyorsunuz,o durumlarda sigortayı sistem kendisi kaldırıyor.yani tam bizlik.

Bunu buraya neden yazdım onu anlatayım.Tamam sürekli kaçakta sigortayı kurmuyor ama riskleri var mıdır.Kullanan var mı ? Bilgisi olan var mı.Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • restart.jpg
    restart.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 17
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu ürünler yaklaşık 15 yıldır var ve sorunsuz çalışıyor.Schneider,ABB,Legrand markaların hepsinde var.Bahset-
tiğim ürünlerde,attıktan bir süre sonra devreyi test ediyor ve sorun yoksa tekrar kapatıyor.Sizin üründede bu
özellik varsa ( muhtemelen vardır.Ancak,teyidettirmenizde fayda var ) kullanmakta sakınca yok.Bulunduğunuz
yer yıldırım şarjlı bölge ise ,kaçak akım bölümünü bağışık tip yapmanızda yarar var.Markayı Gewise benzet-
tim.Öyle ise,oldukça kalite bir markadır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst