kaçak akım rölesi

İyi hoşda iyi kötü çalışan bir topraklama varsa ve sıfırlama da varsa kaçak akım rölesinin hiç tutmaması lazım değil mi ? Sıfırlama yapılan prizlerde topraklama hepten mi sökülmüş durumdaydı ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi hoşda iyi kötü çalışan bir topraklama varsa ve sıfırlama da varsa kaçak akım rölesinin hiç tutmaması lazım değil mi ? Sıfırlama yapılan prizlerde topraklama hepten mi sökülmüş durumdaydı ?


Burda bahsettiğim farklı bir durum adamlar prize kadar getiriyor topraklamayı bağlıyor bakıyor k.a.k.r tutmuyor toprağı boşta bırakıyor arızayla uğraşmamak için sıfırlama yapıyor fazdan geçen akım nötrden de geçtiği için k.a.k.r açmıyor.

Tamamının öyle olduğunu düşünmüyorum muhtemelen problemli yerlerde bunu uygulamışlar
 
Arkadaşlar ben onu bunu bilmem de bazen gerçekten kafayı yedirtecek sorunlar çıkarıyor bu kakr.ama gerçekten çok ama çok gerekli.Allah a şükür hiç bir kakr arizasinda iptal şönt topraklamayi sökmek gibi bir şey yapmadım..Dün sabah endüstriyel tip bulaşık makinası kacak akım attiryordu..topraklama barasindaki tüp toprak iletkenlerini söküp kontrol edeyim dedim..metal gövdede inanılmaz bir Faz kaçağı vardı.Allah korusun orda çalışan insanlar için çok büyük tehlike.yerler ıslak vs..o yüzden bu kakr rolesini iptal eden elektrikci arkadaşları vicdanlariyla başbasa bırakıyorum..iptal etmek kolay iş ama sonuçlarını düşünmek gerçekten çok önemli.Kolay gelsin

Sent from my Discovery using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Problemin kaynağı belli oldu Fluke cihazımızın pili zayıfladığı için hatalı ölçüm veriyormuş.Pili değiştirdim tekrar ölçüm aldım 3-5 miliamper civarı değerler verdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst