Kaçak Akım Rölesi Sorunsalı

İşi bilen olmalı sonuçta bu meslekler içiçe.
Yarın başka bir elektrikçiyle şansımı deneyeyim:((
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence buzdolabı tamircisine gidin.Elektrikçi dolabın iç kısımlarını sökmesini bilmeyebilir.
 
prizde başka bir cihaz çalışıyor ise ara kabloda sıkıntı olabilir ara kablonuz topraklı mı?
 
Beslemenin ve kartın olduğu kısmı açtı ve ölçüm yaptı. Ayrıca kompresör kısmına da baktı. Hatta orada bir fan var ve çalışmıyordu. Temizleyip yağladı ve fanı tekrar çalıştırdı. O kısımlarda kaçak olmadığını belki ısıtıcı parçada olabileceğini ama öyle olsa da dolabın soğutmayacağını ve muhtemelen su akıtacağını bu durumda tek seçeneğin yalıtımlı kısım olarak kaldığını söyledi. Sonra dediğim gibi toprak bağlantısını kesti ve cihaz artık elektrik kaçırmıyordu. Bu şekilde kullanabilirsin dedi.
bu tip arızaları bulmanın en kolay yolu cihaz üzerindeki kompresör özellikle ıstıcı rezistanslar ve diğer devre elemanlarını tek tek devreden çıkartarak deneyerek bulmak en kolay yoldur. özellikle ısıtıcıların çalışıyor olması kaçak yapmayacağı anlamına gelmez. ısıtıcı uçlarını sökerek kolayca denenebilir. yapabiliyorsanız buzdolabını bir gün çalıştırnayın tekrar deneyin derim. ayrıca sorun çözülmeden buzdolabını çalıştırmayın derim. kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst