Kaçak akım rölesi durmadan atıyor yardım

buura35

Üye
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar yeni eve taşındım fakat evde bir sorun var. şimdi şöyle bişey yağmurlu havalarda falan gök gürlediğinde kaçak akım rölesi tak diye atıyor birden elektrik kesiliyor. Fakat sadece kaçak akım rölesi atıyor diğer şarteller atmıyo. 32lik pasifik marka röle. korkuyorum artık evde pahalı eşyalar var elektrikle çalışan bişey olcak diye.


bu neden olur ya? elektrikçi çağırdım pazartesi gelcekler ama bunun sebebi nedir yani. yağmurlu havada gök gürlediğinde falan oluyo bu.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kaçak akım rölesi gelen akım ile giden akımın eşit olma ilkesine göre çalışır daire içine 30 ma ( hayat koruma ) saat panosuna 300 ma ( yangın koruma )yani hayat koruma rölesi için düşünürsek gelen akımda 30 ma den fazla bir kaça olduğu anda atar yağmur yağdığında nem alan ,ıslanan yerler var mı onları kontrol et (kaçak akım rölesini kaldırdığında tutmuyorsa sigortaları kapat fişleri prizlerden sök öyle aç sonra sigortaları tek tek kaldır hangi hatta attıysa o hat üzerine yoğunlaş)
 
bina içindeki sigortaları indir kacak akım rölesini aç teker teker bina içindeki sigortaları kaldır hangi sigortada atıyosa o hattı takip et yanlız cihazlardan birindede sıkıntı olabilir gövdeye kaçak veriyordur birde demiştim ya hangi sigorta atıyorsa onu takip et diye o cihaza giden hat üzerindeki pirizlerden fişleri çek ve sigortayı kaldır teker teker fişleri tak eger taktıktan sonra atarsa kaçak akım o çihazda kacak var demektir
 
röle toprakla notürün kısa devresiyle de atabilecegi için sıgortaların acılıp kapanmasıüyla anlaşılmayabııılır notürlerinde sokulup denenmesı gerekebılır.bu tip arızalar gorunmeden kesın bişey soylenemez.
 
Pahalı cihazlar varsa Parafudr bağlatabilirsiniz. Ancak parafudurun kendide oldukça pahalıdır.
 
hıç ugraşmana gerek yok kaçak akım rolen ozellıgını yıtırdıgı ıcın atar manyetık etkı gorur ve duser onun kolayı yenısı ıle degıstır yada kacak akım rolesının faz ucunu dırek bagla
 
hıç ugraşmana gerek yok kaçak akım rolen ozellıgını yıtırdıgı ıcın atar manyetık etkı gorur ve duser onun kolayı yenısı ıle degıstır yada kacak akım rolesının faz ucunu dırek bagla
faz ucunu direk bagla bir ustanın diyecegi bir soz olmaz. Hemde direk baglansa bile röleyi hiç çalıstıramazsın.
 
pasifik rolenin genel huyudur bu legrand ,merlin,moeller gibi bir marka ile değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst