Kaçak Akım Rölesi düzelir mi ?

Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba hocalarım , bir sorum var .

Hurdacıda görüp 5 tl'ye aldığım bir trifaze kaçak akım rölesi var. Bir hevesle aldım ve bir süredir bu kaçak akım röleleriyle ilgili okuyorum fakat cevap bulamadığım bir durum var. Elimdeki röle 25 amperlik 30mA'de atan ve 3 faz 1 nötrü olan röle. Aldıktan sonra birçok şey öğrendim sayesinde fakat yapamadım bir türlü . Düzgün çalışmıyor yani test butonuna bassam da herhangi bir atma olmuyor. İçindeki diyotu değiştirdim , altındaki direnci değiştirdim ve seri lambaya bağladığımda yine atmıyor. İçindeki mekanik atmalı röleyi değiştiriyim dedim fakat hiçbir yerde bulamadım , Sorduğum yerdekilerde bunlar bulunmaz , yalnızca elektronik olanları var bizde dediler , anca internette dediler fakat internette de bulamadım. Son olarak size danışmak istedim , hala sorununu anlamadım ama rölenin yayı geri besleme yapmıyor ya da röle ittirme çubuğu ile yayın bağlı olduğu plaka birbirleriyle bağlı değil , sorum ise şu ; ben bu kaçak akım rölesi içindeki mekanik atma rölesini bulabilir miyim veya yapabilir miyim , yoksa bu röleyle uğraşmayı bırakmalı mıyım ? Her şey için teşekkürler fotoğraflarını da ekliyorum IMG_20200620_120411[1].jpgIMG_20200620_120322[1].jpgIMG_20200620_120216[1].jpgIMG_20200620_120043[1].jpgIMG_20200620_115826[1].jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bana gönder bir de ben bakayım :D çalışır hale gelse bile çok mühim yerde kullanmayı düşünmeyin ...
 
Hocam mesajı yazdığımda içindeki mekanik atmalı röle çalışmıyordu ve uğraşmayı bırakayım dedim fakat bir şey aklıma geldi , bu röleler genel olarak elektromıknatıs olarak çalışıyordu ve önceden yaptığım bir elektro mıknatısı deneyeyim , olmazsa bırakırım dedim ve basit bir şekilde bir vidanın etrafına bakır tel dolayıp ona pil ile enerji vererek ona manyetik özellik kazandırdığım aleti röleye bağladığımda röle şaşırtıcı şekilde tak diye attı :) Daha sonra tekrar kurup tekrar enerji verdiğimde tekrar attı ve tekrar ... Daha sonra normal pil ile denediğimde yine attı ve ben çalıştığını düşünmeye başladım. Fakat bu sefer bu atma kolunun bağlı olduğu mekanik sistemde bir eksiklik var , röle atıyor , rölenin kolu yukarı doğru kalkıp bir şeyi itmesi lazım ama orada takılıyorum bu sefer, yani röle atsa da şaltere bir etkisi olmuyor , uğraşmaya devam edebilirim ama sizin de dediğiniz gibi benim merakımı güvenli şartlar sınırında giderebilir ama şebekeye vs. bağlamayı düşünmüyorum , Benim sorularımı cevaplayıp bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum .
 
Millet harbi kafayı yemiş..nelerle ugrarisiyolar..ama sizin gibi insanlara özeniyorum..5 liralık birşeyi alıp adam etme derdine düşmussun..benim babam da böyle..eline geçen hiçbir şeyi atmaz..gün gelir o küçücük şey kurtarıcı oluyor..sonra bana dönüp bak sana kalsa atmıştık bunu der...ben çalışmıyorsa uğraşmam direk atarım:))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst