Kaçak Akım Rölesi Bazen Atıyor?

srdl

Üye
Katılım
13 Tem 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Mrb. Elektrık tesisatıma bağlı olan kaçak akım rölesı günde bir defa mutlaka atıyor.fakat sebebnini bulamıyoruz.Tesisatta sürekli aynı cihazlar çalışıyor ve eklenen hiç birşey yok gunun farklı zamanların da atıyor.Tesisat ups üzerinden beslenıyor bundan kaynaklanan bir problem olurmu ve kaçak akım rölesi kendisinden önce oluşan bir durum yüzünden atar mı? Yardımcı olabılırmısınız.?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kaçak akım röleni mutlaka değiştirmişsindir sağlam kabul edelim, kullanmış olduğun elektrikli cihazları sakincasi yoksa sırayla günlük devre dışı bırakıp en azından cihazlardan yapmadığını anlayabilirsin rölen kaç amper marka model ne ?
 
rolenı tete al degısmıssen aynını yapıorsa öncelıklen camasır makınanı devere dısı bırak ki devam ederse banyove bunun gıbı nemlı olan pırızlerını yenıle veyault kuurutma işlemmını uygula sorunun duzelecektır kı öncelıkle rolenın teste al dıger işlemleri sonradan uygularsın basarılar
 
iyi geceler, öncelikle kendim bilgisayar tamir ve servis hizmeti veriyorum arkadaşımızın anlattığına benzer ama baya bir karışık durumum var anlatmak istediğim.

antalya ilinde 1 otelin bilgi işlem desteğini veriyorum dışarıdan. alt katta günde en az 4 kere atan kaçak akım rölesi var simens marka. sadece atmakla kalsa yine razıyım röleyi yeniden açmak ageçici bir çözüm kaynak sebebi bulamadıkça. bilgisayarlar ve santralde dahil olmak üzere hepsi ups' e bağlı çalışıyor fakat malumunuz tonerli yazıcılar bağlı değil. nokta vuruşlu yazıcılarda ups bağlantısına sahip değil ve sürekli olarak anakartların usb girişlerini yakıyor bu yazıcılar son 4 gün öncesi yine benzer sorun oldu anakartı değiştirdim sağlam usb kalmadığı için fakat yazıcıyı bağlarken usb kablo ile anakart arasında bariz şekilde kırmızı elektrik kıvılcımı çıkıyor takarken ve yeni kartıda yaktı geçti.

nokta vuruşlu yazıcıların hepsini 1kva lık ups' e bağladım direk. ups üzerinden çalışırken bu bahsettiğin elektrik kıvılcımı çıkmıyor hatta özelliklen metal plakaya sürttüm anakart üzerindeki hiç kıvılcım çıkmadı ve usb yanmadı.

geriye kalan tonerli yazcıları hiçbir cihaza bağlayamıyorum bağlayamadığım içinde bilgisayar bağlantılarını söktüm. elektrikçi çağırdı otel amma salladı amma doğru bilemem ama herşey normal 2 farklı elektrik akımı var ondan kıvılcım çıkıyor dedi ama ben inandırıcı görmüyorum çünkü ups bağlamadan önce kıvılcım çıkartan usb yazıcı ups bağlantısı yapıldıktan sonra stabil olduğuna göre ve kaçak akım rölesi günde 4 kez attığına göre muhakkak otelin tesisatında sıkıntı var. bunu çözebilmek için ne yapabilirim yada yazıcı üzerindeki fazla akımı nasıl iptal edebilirim?

bazıları topraklamayı iptal edip prizde direk nötürü topraklama olarak kullan diyor ama sağlıklı olacağını sanmıyorum.

sırf bu elektrik sorunu yüzünden artık bıktım oteli bırakmayı dahi düşünüyorum ne biçim yer anlayamadım antalya ya adam gibi iş yapan gerçek elektrikçi denecek kişi sayısı 10 taneyi geçmiyor hakkı ile.
 
Arkadaşlar merhaba bu sitede biraz yeniyim nereye ne yazacağımı pek bilemiyorum kusurlarım affola. Biraz önce bir arızaya gittim. Arıza şöyle. Ev sahibi bana kaçak akım rölesinin arada bir attığını ve geçenlerde de evlerinde yokken yani sadece buzdolabı çalışıyorken yine atmış ve geldik ki buzdolabındaki bütün malzemeler kötü olmuş dedi. Kaçak akım rölesinin markası VİKO ve 25 amperlik. Buzdolabının dış görünümünde herhangi bir anormallik yoktu, zaten 2 yıllık bir dolapmış.Bende; buzdolabı çalışırken sonradan devreye giren parçalarından birisinde kaçak olabileceğini tahmin ettim, çünkü sorun buzdolabında görünüyor.Takar takmaz atmıyor bazen atıyor, birde 25 amper olması düşük müdür 32 amper mi olmalıydı.Evlerde kaç amperlik kaçak akım rölesi kullanılır.Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba bu sitede biraz yeniyim kusurlarım affola. Biraz önce bir arızaya gittim. Arıza şöyle. Ev sahibi bana kaçak akım rölesinin arada bir attığını ve geçenlerdede evlerinde yokken yani sadece buzdolabı çalışıyorken yine atmış ve geldikki buzdolabındaki bütün malzemeler kötü olmuş dedi. Kaçak akım rölesinin mokkası VİKO ve 25 amperdi. Buzdolabının dış görünümünde herhangi bir anormallik yoktu. Bende; buzdolabı çalışırken sonradan devreye giren parçalarından birisinde kaçak olabileceğini tahmin ettim, çünkü sorun buzdolabında görünüyor.Takan takmaz atmıyor bazen atıyor, birde 25 amper olması düşük müdür 323 amper mi olmalıydı.Teşekkürler.

Kaçak akım rölesi kaçaktan dolayı mı atıyor yoksa çalışma nominal akımının üstüne çıkıldığında mı atıyor buna bir bakmak lazım. Kaçak olsaydı sürekli atardı In değeri 25A tek bir buzdolabı için yeter gibi gözükyor ama kendi evimdeki In 32A'lik. Elinizde başka bir kar var ise değiştirip bir de öyle denemenizde fayda var mevcut kaçak akım rölesi arızalanmış olabilir.
 
Kaçak akım rölesi kaçaktan dolayı mı atıyor yoksa çalışma nominal akımının üstüne çıkıldığında mı atıyor buna bir bakmak lazım. Kaçak olsaydı sürekli atardı In değeri 25A tek bir buzdolabı için yeter gibi gözükyor ama kendi evimdeki In 32A'lik. Elinizde başka bir kar var ise değiştirip bir de öyle denemenizde fayda var mevcut kaçak akım rölesi arızalanmış olabilir.

Bir buzdolabı çalışırken nominal akım 25A geçip kaçak akımı attıramaz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,185
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst