Kaçak akım rölesi atarsa belirti verirmi?

Doğru konumlu olan montajda, bu rölenin düşen ucu atmış halde aşağıda, yeniden kurulmuş halde ise yukarıdadır. (ayni otomat sigortalarda olduğu gibidir) Röle üzerindeki yazılar normal okunacak şekilde monte edilmiişse monte edlen konumu doğrudur. Bu durumda röle kurulduğu zaman düşen ucu yukarıda olur. Ama üzerindeki yazılar ters okunacak haliyle panoda monte edilirse röle ucu kurulsa bile düşen ucu kurulu durumda ters olarak aşağıda kalır, panodaki bu montaj şekli yanlış olur.

Kaçak akım rölesi üzerindeki test butonuna basılarak kaçak akım rölesinin kaçak akımlarda muntazam görev yapabildiği test edilebilir. Bu test esanasında, örneğin 30 mA'liklere kendi içinden 30 mA'lik, 300 mA'liklere kendi içinden 300 mA'lik kaçak suni akım gönderilip kurulu ucun bu esnada düşmesi sağlanır.

Kaçak akım röleleri elektrik panolarında en başta yer almalı, otomat sigortalardan mutlaka en önde monte edilmiş olmalı. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst