Kaçak akım rölesi 300ma

Katılım
18 Ara 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
41
Daireye 30 ma arada attığı için ve neden attığı bulunamadığı için 300ma taktım. Elektrik beni çarptığında atarmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
300mA röle 300mA de açar , 30mA ve sonrası insan sağlığı açısından tehlikelidir ve bu yüzden evlerde 30mA röle kullanılır. 300mA den sonra açar ki buda seni çarpar. Diyelim 200 mA geçti üzerinden muhtemelen açmaz ve çarpılırsın. Onun için 30mA takmak lazım ayrıca neden açtığına da bakmak lazım. Evinizde kaçak vardır. Sürekli mi atıyor yoksa herhangi bir cihaz devreye girdiğinde mi?
 
bazen 2 günde bazen 1 gün sonra atıyor. gece 4 gibi hiç bir çalışmıyorken atıyor. prizleri ve cihazları 2 gün kullanmadım sırayla gene attı. yeni simens 30 ma aldım gene attı. 300 ma in teorik olarak değilde tecrübeyle atıp atmadığını bilen varsa iyi olur.
 
Mehmet bey inanınki teorlk denilenin pratik olayı denenmeden piyasaya sürülmez. Tecrübe olarakta asansörde asansörün aydınlatmasını yaparken enerji verildiğinde kendi üzerimde tecrübe ettim. Lamba fazını tutunca çarpılırken panodaki 30 ma attı 300 ma atmadı.
 
Teori pratik diye ayırmaktansa birleştirmek lazım bence, teorisini bilmediğin şeyin pratiğinde gün gelir tıkanırsın.Yaşadığınız sorun gibi mesela.
Atmasının sebebine gelebilirsek eğer tekrardan, teorik olarak priz veya prizlerde nötr ve toprak birleştirilmiş olabilir.KAR attığında, Toprak nötr arasını bir ölçün isterseniz Pratik olarak.
 
30mA KAKR de 300mA KAKR de ÇARPAR. Yönetmelikte istenilen 30mA'dir, çünkü 30mA üzerindeki akım canlılarda ölüm riskinini artırır. 30mA KAKR taktın diyelim ve tesisatta hiç kaçak yok diyelim ya da kaçak var ama 30mA'e ulaşmamış olsun, bu durumda sen çarpılırsın. Senin üzerinden geçen akım yada toplam kaçak akım 30mA'i bulursa 30mA'lik röle açar. Üreticilerin beyan ettiği değerlere göre durum böyle dostum.

Başka başlıklar altında çok tepki almış olsam da sana 63A / 30mA röle takmanı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Çarpılıp çarpılmamadan ziyade şunu bilmek fayda sağlayacaktır;
Can güvenliği için min 30 ma KAR önerilmektedir, 300 ma KAR tesisatta oluşabilecek yangınlara karşı üretilmiştir ve can güvenliğini koruyamayacak değerdedir.
 
Çarpılıp çarpılmamadan ziyade şunu bilmek fayda sağlayacaktır;
Can güvenliği için min 30 ma KAR önerilmektedir, 300 ma KAR tesisatta oluşabilecek yangınlara karşı üretilmiştir ve can güvenliğini koruyamayacak değerdedir.
'min' ifadesini 'max' olarak düzeltelim, bir de o değer öneriden ziyade zorunluluktur. Paylaşmaya devam canım kardeşim:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst