Kaçak Akım Röleleri

kaçak akımlar trifaze. Bu arada kaçak noktasını buldum. Tuvalet armatürlerinin birinde nötr ile toprak kablosu yanlış bağlanmış yerlerini değiştirdim sorun çözüldü.Ama 15-20 dk sonra tekrar attı gecikmeli olarak. ve yine kalkmıyor. Kaçak akım neden gecikmeli olarak atar onu bilmiyorum ve benim kafama takılan halen aynı soru. Neden bütün çıkış sigortaları inikken kaçak akım rölesi atıyor acaba??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşlar.. beni 1,5 aydır uğraştıran bu konuda bir türlü çözüm bulamadım. Aklıma birde internette aramak geldi. Araken sizin forumu gördüm birde buraya danışayım dedim. Gelelim probleme..
Sorun şöyle, bir apartmanda oturuyorum. Yaklaşık 1,5 aydır kaçak akım rölesi ile başım dertte. Gece 11:30-12:00 arası kaçak akım rölesi atıyor bu olay sabah 8:00-8:30 a kadar devam ediyor. Çok ilginç 3 tane elektrikçi geldi ve evde herhangi bir problem bulamadı. Her tülü ölçümler yapıldı ama ortada bir terslik yok herşey gayet normal. Bu sigorta atma olayı gündüz her türlü elektrikli alet çalışmasına rağmen olmuyor fakat gece belirttiğim saattlerde atmaya başlıyor. Bu olaya bir türlü çözüm bulamadık. Şunu da ifade edeyim gece bütün takılı olan fişleri (buzdolabı,çamaşır makinesi,televizyon vs.. gibi) çekiyorum yine kaçak akım sigortası atıyor. Denemediğim yol kalmadı en son kaçak akım rölesini değiştirttim problem hala devam ediyor. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.........
Kardeş fişleri çekerken yada anahtarları kapatırken akım kaybından oluşan kaçak akım var. Bunlara dikkat et.
 
Sanırım arkadaş artık oturduğu evi değiştirmiştir . Tespitleriniz de malesef yanlış.
Başıma gelmiş bir durum. Su ısıtıcıları fişten sökerken kaçak atiyodu, ondan dedim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst