ATAŞ Mühendislik
Profesyonel Üye
Merhaba ABB nin AC 4P 25A 30mA KAR test sonuçları ve yine ABB nin A tipi 25A 30mA sonuçları;
Ekli dosyalar
Son düzenleme:
Ben de teşekkür ederim, işaretli testleri yeniden yapacağım.
Aynı üründen elimde var, Hocam deneyeyim. Daha önce sormuştunuz gerilim koruma yerli iki marka, cepden görüştüm, pdf lerinde yazanı söylediler, Un'nin +%30 fazlasi vs. Siemensin 690Voltluk gerilim koruma rölesi gibi yerli bir ürün maalesef yok, düşüncem yapılamıyacak bir özellik değil , hatta üretilen ürünler bu değere göre modifiye edilmesi daha pratik olur.Piyasada,voltaj koruma ( düşük / yüksek ) prizleri var.Bunların,çıkışında kısadevre olması / nötr kopmalarındaki max 400 volt gibi hadiselere karşı tepkileri konusundada deney yapma şansı olursa,çok makbule geçer.Emekleriniz için,şimdiden teşekkürler.
"Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum ." sizin gibi düşünüyorum; hatta nötrün en yakınındaki faz ucu test için kullanılıyor diye biliyorum.Test yapmışken !!!
Testte voltaj etkisi durumu ?
Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum .
Test butonu gibi . Monofaze rcd test ürünü gibi .
Rcd testi .
Örneğin voltaj etkisi varmı ?
190V - 220V - 250V ( voltaj düştü - voltaj normal - voltaj çıktı gibi ( 3 test )
Milli saniyede ( X1/2 - X1 - X5 ) 0 derecede 180 derece gösteriyor .
Voltajda ?
Kolay gelsin Sağlıcakla ....
Fahri Hocam , önce içini açtım; denemeye dahi gerek yok cihaz havaya uçar, fotoda mavi kablonun yanında pcb de varistör yeri var kullanılmamış, girişteki AC kondansatör ( kahverengi dikdörtgen şeklinde) 400V luk , hemen sonra smd köprü diyot MB10S 250Voltluk, kapağın arkasında da ( fotoda) 150V-280V değerleri yazıyor. Kısaca AC 380V bu cihaza göre bir değer değil !Piyasada,voltaj koruma ( düşük / yüksek ) prizleri var.Bunların,çıkışında kısadevre olması / nötr kopmalarındaki max 400 volt gibi hadiselere karşı tepkileri konusundada deney yapma şansı olursa,çok makbule geçer.Emekleriniz için,şimdiden teşekkürler.
"Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum ." sizin gibi düşünüyorum; hatta nötrün en yakınındaki faz ucu test için kullanılıyor diye biliyorum.
Farklı değerdeki gerilimlerde , varyakla test yapıp paylaşayım.
Fahri Hocam , önce içini açtım; denemeye dahi gerek yok cihaz havaya uçar, fotoda mavi kablonun yanında pcb de varistör yeri var kullanılmamış, girişteki AC kondansatör ( kahverengi dikdörtgen şeklinde) 400V luk , hemen sonra smd köprü diyot MB10S 250Voltluk, kapağın arkasında da ( fotoda) 150V-280V değerleri yazıyor. Kısaca AC 380V bu cihaza göre bir değer değil !
Tomzn rölenin Un:AC230V girişinde AC 420Voltluk varistör kullanılmış, bu nedenle AC380voltluk testi çekinmeden yapmıştım, teşekkürler, sağlıkla.Varyak varmı diye soracaktım .
Sonra aklıma tomzn gerilim ve akım koruma rölesi testiniz aklıma geldi .
Bu rölenin içindeki kullanılan parçalar elektronik ürünlerin akım ve voltaj değerlerini ?
Tam araştırmak gerekir diye düşünüyorum .
Varyak varmı diye sormaktan vaz geçtim ve varyak vardır diye düşünüp
Yukarıdakı çeşitli voltajlarda test yazısını yazdım .
Teşekkürler .
Ekli dosyayı görüntüle 110574
Kolay Gelsin Sağlıcakla kalın .
"Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum ." sizin gibi düşünüyorum; hatta nötrün en yakınındaki faz ucu test için kullanılıyor diye biliyorum.
Farklı değerdeki gerilimlerde , varyakla test yapıp paylaşayım.
Fahri Hocam , önce içini açtım; denemeye dahi gerek yok cihaz havaya uçar, fotoda mavi kablonun yanında pcb de varistör yeri var kullanılmamış, girişteki AC kondansatör ( kahverengi dikdörtgen şeklinde) 400V luk , hemen sonra smd köprü diyot MB10S 250Voltluk, kapağın arkasında da ( fotoda) 150V-280V değerleri yazıyor. Kısaca AC 380V bu cihaza göre bir değer değil !