Kaçak Akım Koruma Rölesi Seçerken Akım Hesabı

Haklısınız, peki kaç Amper ana giriş sigortası seçmem gerekiyor ?
6 tane inverter diyorsunuz. Adam gibi bir TMŞ seçin, sigorta falan olmaz o işlere. Düttürük sigorta mi koruyacak ıgbt leri.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
toroid akım trafosu+KAKR+açtırma bobinli TMŞ kullanabilirsiniz. örneğin 100A'lik TMŞ'nin termik ayarını arttırarak 80A'in üzerine de çıkabilirsiniz.

verdiğiniz bilgilerde sürücüleri yük gibi göstermişsiniz aslolan motor anma akımlarıdır. ille de aldığınız ölçümleri dikkate alıp bi secim yapacaksak 80A C tipi sigorta ile 80A B tipi 30ma KAKŞ ihtiyacınızı karşılar. ileride panoya ilave edilecek alıcalar ihtimali varsa KAKŞ'ı 100A seçmeniz yararınıza olur.
 
Kaçak akım koruma rölesi
100 amper 30mA takın
Kaçak akım rölesi amperinde hesaplanan akımın bir üst fazlalık amper olması zarar getirmez.
Sigorta önemli.
 
Son düzenleme:
üstad 74 amper çıkıyor, 80 amper çok yakın olmayacak mı ? bir sorun yaratır mı ? yani %20 tolerans pay bırakın diye bir yazı okumuştum. 100 neden seçtirmediniz ? Bu arada daire için değil bu otomasyon panosu.
Değerli katılımcı arkadaşlar verdiğiniz ek bilgiler ışığında gerekenleri yazmış. Dikkate alıp uygulamanız yerinde olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst