Kaçak akım koruma rölesi açtıran sanayi tipi ütü sorunu ve yönetmelikler

elektor

Üye
Katılım
18 Haz 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar yeni yapılan bir otelin çamaşırhanesinde bulunan sanayi tipi (silindirik) ütü kaçak akım koruma şalterini açtırıyor. Kullanılan kaçak akım koruma rölesi anma hata akımı 30mA dir.

Ütü üreticisi ile yapılan görüşmelerde ürünlerinin anma hata akımı 30mA olan kaçak akım koruma rölesiyle çalışmadığını, mevcuttaki kaçak akım koruma rölesinin 300mA anma hata akımlı bir röleyle değiştirilmesinin gerektiğini söylüyor. Tabi ki hem üretici hem de bizler 300mA anma hata akımlı rölenin insan hayatına karşı değil yangına karşı koruma sağladığını biliyoruz.

Bu noktada sorum şöyle olacak: Yönetmelikler çerçevesinde; çamaşırhane elektrik tesisatında 300mA anma hata akımlı röle kullanılabilip kullanılamayacağı hakkında herhangi bir yönetmelik maddesi biliyor musunuz? Ya da 30mA anma hata akımlı bir röle kullanılmak zorunluluğunu içeren herhangi bir yönetmelik maddesi biliyor musunuz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yönetmelikler 50V altı diyor bunu isterseniz kaçak akım rölesiyle isterseniz uygun değerdeki topraklama ile sağlarsınız.
ütü üreticisinden yukarıdaki açıklaması ile ilgili imzalı mühürlü belge isteyin.elinizin altında bulunsun.birde ütü için kullandığınız kaçak akım rölesi sadece ütüye hitap etsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst