Kaç watt adaptör kullanmalıyım?

wonde

Üye
Katılım
24 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Elimde ABD'den getirdiğim bir elektrikli pompa var fakat bunu Türkiye'de prize taktığım zaman çok hızlı çalışıyor hatta ateş çıkartacak seviyeye geliyor. Yakınımdaki bir elektrikçiye sordum adaptör kullanmam gerektiğini söyledi fakat tam cevap veremedi. Ben bunun için nasıl bir adaptör kullanmalıyım?
Pompanın bilgileri
Pressure: 0.6 Psi
AC 120V
60 Hz
1.3A
Bunların dışında kaç watt olduğu yazmıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim bildiğim kadarıyla hem 220/110 volt, hem de 60/50 hz dönüştüren ve kaliteli bir konvertör almandır.
Adaptör gerilimi ayarlar ama frekansı ayarlabilir mi acaba?
Bu arada inşallah cihaza zarar vermemişsindir.
Yine de yanılıyorsam ustalarım yanlışımı düzeltsin.
 
Cevabınız için teşekkürler. Çok bilmediğim için açıklayarak yazıcam. Şuan cihazda zarar olduğunu sanmıyorum. Prizler uyumlu olmadığı için zaten bir adet dönüştürücü kullanıyorum fakat bu dönüştürücünün akıma enerjiye ya da dirence etkisi olduğunu sanmıyorum. Önerebileceğiniz bir konvertör var mı internetten veya marka model şeklini görmem için?
 
Garantisi olmayan bu şekildeki cihaz için ben şunu yaparım, cihaza açar mevcut trafo yerine aynı çıkış değerinde 220v trafo takardım. Watun hesabı basit W=VxA
 
Trafnun işidir :) USA şebekenin değerleri onlar, devre-elektroniği etkilemez
 
Cihaz nedir önce onu belirtirseniz, hatta tamamen açıklarsanız mutlaka bir çözüm bulunacak onu söyleyeyim.

Şimdi siz dönüştürücü demişsiniz, dönüştürücü dediğiniz çok büyük ihtimalle sadece amerikadaki dar uçlu fişi bizim geniş yuvarlak prizlere uydurmaya yarayan ve herhangi bir elektrik dönüşüm yapmayan, sadece 220 volt prizlerimize takabilmeye yarayan adaptör. Şimdi siz 110/120 volt 60 hz ile çalışan cihazı bizim 220/230 volt 50 hz şebekemize bu aracı aparat ile direk bağlamışsınız.

Bir kere frekans uyuşmazlığı olsa 60 hz ile çalışmaya uyumlu cihazı bizim 50 hz şebekeye bağlayınca tersine cihaz daha yavaş çalışırdı. Ama siz 60 hz'e uyumlu cihazı 50 hz şebekeye sürmüşsünüz ama 110 voltluk aleti bizim 220'ye bağlamışsınız. Alet demek ki bunu kaldıracak kadar sağlam veya toleranslıymış.

Özetle, size öyle sadece uçları uyduracak değil voltaj dönüşümünü de yapacak bir aparat değil cihaz lazım. 50 veya 60 hz olması çok da sorun değil, asıl mesele alete giren voltajı 110 volt seviyesinde sağlamak.
 
Merhabalar,
Giriş voltajı 120 VAC çıkış voltajı nedir?güçü bulabilmemiz için bu bilgiye ihtiyaç vardır.Sayın elbruz'un dediği gibi 60 Hz. lik sistemi 50 'de çalıştırırsanız düşük devirde dönmesi lazım.Siz 120 VAC yerine 220 VAC verdiğiniz için hızlı dönüyor.Yanma olasılığı yüksek tekrarlamayınız.Çıkş voltajını verin yardımcı olalım.
 
500VA 220/120V Bir transformatör işini görecektir.Arkadaşlarında dediği gibi frekansdan dolayı devirde bir düşme olacaktır (Ns=60*f/P)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst