kaç kva üzeri kombi sayac konulması zorunludur

Dağıtım şirketi bilgilendirilmeden mühendis firma tarafından kombi sayaç takıldığı takdirde dediğiniz doğru. Okunacak sayaç aktif sayaç muamelesi görecektir.

Ancak sayaç değişikliği dağıtım şirketi tarafından bilinçli olarak değiştiriliyor. Yani kayda alarak yapıyor değişikliği. Zaten amaç abonelere zorunlu kompanzasyon ünitesi kurdurmak ve trafoların yükünü azaltmaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kombi sayaç ne arkadaşlar. ben konuyu pek anlamadım da. şimdi bu kombi elektrik mi tüketiyor yoksa elektrik mi üretiyor?
 
Aktif, Reaktif Endüktif ve Reaktif Kapasitif güç ölçümleri yapılırken 3 ayrı sayaç kullanılırdı. Şimdi üçünün bir arada olduğu tek sayaca kombi sayaç deniyor.
 
Aktif, Reaktif Endüktif ve Reaktif Kapasitif güç ölçümleri yapılırken 3 ayrı sayaç kullanılırdı. Şimdi üçünün bir arada olduğu tek sayaca kombi sayaç deniyor.

Çok teşekkür ederim. bende diyorum ki elektrikle çalışan normal kombi mi var diyordum. yada doğalgazla çalışan kombi elektrik mi üretiyor diyordum konuyu pek anlamamışım. şimdi oldu :) çok teşekkür ederim. Bilmemek böyle bir şey işte :)
 
Haklısınız, ben de dağıtım firmalarından birinde çalışıyorum. Bizim uygulamalarımız yukarıda anlattığım gibi oluyor. Asıl önemli olan abonenin sözleşme gücünün ABONENET olarak bilinen sistem üzerinde ,kurum tarafından re'sen, habersiz olarak, plan-proje onayı olmadan yükseltilememesi... Kurum aboneye sayaç takıp güç artırımı için süreli bildirimde bulunur. Abone kendi, yetkili elektrik firması aracılığıyla güç artırımı işlemlerine başlamaz, gereğini yaptırmaz ise süre bitiminde müşteri hizmetleri yönetmeliğine uygun olarak enerjisinin kesilmesi sözkonusu olur. Aboneye tüketimine bağlı olarak reaktif bedel tahakkuku mümkün değildir.
Sadece sayaç değişikliği, Dagıtım firmasının zararına olacaktır. Çünkü bu durum sözleşme güçlerinin üzerinde yük çekilmesi dolayısı ile trafoların aşırı yüklenmesi belkide besleme kablolarının yanmasına sebep olacaktır. Abone güç artırımı projesi ile başvuruda bulunduğunda ise dağıtım firması tarafından hem trafonun güç durumu hem de besleme kablolarının kapasitesi gözönünde bulundurularak işlem yapılır.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst