KAÇAK ELEKTRİK NEREDEN ÇIKTI :) ?

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
[h=1]Esrarengiz görüntünün sırrı çözüldü[/h]04 Mar 2013 12:24 Samanyolu Haber [h=2]Diyarbakır'da toprakta oluşan çatlaktan çıkan esrarengiz buhar ile fokurdama sesinin sırrı çözüldü.[/h]



8441495_diyarbakir.jpg



FOTO GALERİ - TIKLAYIN
91209935_diyarbakir.jpg


Diyarbakır 'ın Kayapınar ilçesinde Huzurevleri Mahallesi'nde yerde oluşan çatlaktan buhar ile fokurdama sesi geldiğini tespit eden vatandaşlar sıcak kaplıca suyunun yüzeye çıktığını belirterek, durumu yetkililere ve gazetecilere bildirdi. Bunun üzerine olay yerinde detaylı bir inceleme yapan MTA Güneydoğu Bölge Müdürü Ekrem Tosun, olayın sebebinin kaçak elektrik hattı olduğunu tespit etti.



Olayın kaynak olduğunun ifade edildiğini ancak böyle bir şeyin olmadığını anlatan Tosun, "Gerekli kontrolleri yaptık. Bunun elektrik kaçağı olabileceği sonucuna vardık. TEDAŞ Bölge Müdürlüğü'nü uyardık. Bir jeotermal kaynak bilimsel verilere göre bu şekilde olmaz. Çünkü sıcaklık şu an yok denecek kadar az. Ama dün sıcaklık 100 derecenin üzerindeydi. Buhar da çıkıyordu. Bunu hemen fark ettik. Çevredeki vatandaşları mahalle sakinlerini uyardık, çocuklarını buradan uzak tutmalarını istedik. Bu bir elektrik kaçağı direğin üzerinden. Malum Diyarbakır'da elektrik kaçağı biraz fazla. Öyle olduğu kanaatindeyiz. Elektrik kaçağı suyu ısıtmış" diye konuştu.


CİHAN
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst