Kaçak Akım Koruma Şalterinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Katılım
29 Tem 2019
Mesajlar
40
Puanları
31
Yaş
28
Konum
Sakarya
Merhabalar,
Elektrik üzerine yazılar yazarak alan ile ilgilenen insanları bilgilendirmek amacıyla teknik yazı dizileri tekrar sizlerle.

Yazı: Kaçak Akım Koruma Şalterinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi
---------


Kaçak Akım Koruma Şalterinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi
Elektrik tesisatınızda kaçak akım koruma şalteri bulunsa dahi can ve mal güvenliğinizin tam anlamıyla korunabilmesi için şalterinizin çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli ve düzenli olarak bakımları gerçekleştirilmelidir.

Kullanıcı açısından en basit test yöntemi; kaçak akım koruma şalteri üzerindeki “TEST” butonuna basarak gerçekleştirilen periyodik test ile açmanın sağlanmasıdır.

İdeal olan kaçak akım koruma şalterlerinizi ayda bir test butonu ile test etmektir. Bu test işlemi ile kaçak akım koruma şalterinin dış etkilerden en az şekilde etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

Standarda göre kaçak akım koruma şalterlerinin kaçak akım beyan değerinin %50 si ile %100 arasında bir akım değerinde açması istenir. Yani 30mA lik bir hayat koruma şalteri 15-30mA arasındaki bir kaçak akım değerinde devreyi açacaktır. Kaçak akım değeri 30 mA olan kaçak akım şalterlerinin görevi insan sağlığını korumaktır. İnsan vücudundan geçen akım akım belirli bir değere ulaştığında insanlara ciddi zararlar verebilir veya öldürebilir. Aşağıdaki Tablo-1 deki eğri ve Tablo-2 bu durumu açıklamaktadır.

57151

Kaçak Akım Koruma Şalterinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi

57152

Kaçak Akım Koruma Şalterinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi


Konu Etiketleri: kaçak akım koruma şalteri,insan, sağlık, zararlı, mı, akım, tehlikeli
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst