K120S in ondalıklı versiyonu

sansal54

Üye
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
118
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

K120S serisi plc leri uzun zamandır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Bugüne kadar her işimi rahatlıkla hallettim. Görebildiğim tek eksik yanı ondalıklı işlemleri desteklememesi. Bu konuda da işimi görebilecek, yine LS marka, K120S ile benzer şekilde programlanan ve benzer özelliklerde olan başka bir model önerebilir misiniz?

Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sorununuzu biraz daha açabilirseniz yardımcı olabiliriz sanırım, ondalıklı işlem derken tam olarak neyi kastediyorsunuz?
 
LG cihazlar ben cok kullanmadım bir iki program yazdım
ama bence mitsubishi daha iyi ve programi cok benziyor lg ye zaten bir cok plc mitsubishiden kopyadır
ne tavsiye ederim dersen

siemens omron mitsubishi ucude benim icin ayni hepsine program yazarım soruların olursa cevaplarım
 
Sorununuzu biraz daha açabilirseniz yardımcı olabiliriz sanırım, ondalıklı işlem derken tam olarak neyi kastediyorsunuz?

Kayan noktalı diye tabir edilen sayılardan bahsediyorum. Örneğin, 5.3 gibi. Bu sayıyı K120S de işleyemez ve elde edemezsiniz.
 
Mitsubishi plc LS ile benzerdir ,sebebi eskiden aynı fabrikada üretilmesidir.LS plc nin diğer markalara olan avantajı "bence" softwarelerinin ücretsiz,fiyat performans oranı ve xgt xgb serilerinde de ekranla birlikte sanal simülasyon yapılabilmesidir.

Sn Sansal54
Yapmak istediğiniz işlemlerin ondalık değerini matematiksel komutlarla arttırarak yapabilirsiniz.Ama tabii bu programa satırlar ekleyecek programı biraz uzatacaktır.LS plc nin diğer serileri ile de uygulamalar yapmama rağmen bahsettiğiniz tarzda hazır olarak ondalıklı sayıları kullanabileceğiniz bir komut vs. görmedim
 
XGB serisinde bu özellik var mıdır acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst