K120S DC Motor Kontrolü(İleri-Geri)

hayfans89

Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
selam arkadaşlar.elimde LG K120S K7M-DRT30U modelinde plc var.Bitirme projesinde kullanmak üzere 3 dc motoru kontrol etmem gerekiyor(İleri ve geri yönde) PLC hakkında pek fazla bir bilgim yok.Biraz araştırdım fakat pek yol katedemedim dc motor kontrolu konusunda.plcnin 12 çıkışının olduğunu (4 transistör 8 röle) öğrendim fakat bunların arasındaki fark nedir bilmiyorum? Dc motor ileri geri yönde kontrolu nasıl yapabilirm?Bir de plc çıkış bağlantıları nasıl olacak? internetteki dökümanlara baktığımda Comları - olarak göstermiş ve bazı toprakları ortak bazılarını ayrı toprak yapmış.Doğru bağlantı şekli nasıldır?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İleri-Geri kontrolu için çözümü 1 tek kontak ve 1 çift kontak röle kullanarak çözdüm.PLC nin 2 çıkışını kullanarak bir DC motoru ileri-geri hareket ettirmek mümkün.İlgilenen arkadaşlar olursa devreyi de örnek olarak atabilirim.
 
devre değil de komutları ve COM ları nasıl kullanıyoruz.
ileri geri hazırlanmış bir projeyi 2. el olarak aldım (K120S) programı alırken plc den sonuna END konulmamıs hatası verdi alamadım.
bende komple sildim. tekrar yazmak istiyorum ama COM ları nasıl kullanacam bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst