K A R YERİNE SİGORTA

Sistemin çalışmasını negatif yönde etkiler çünkü;
Kaçak akım koruma rölesi insanları cihazlarda oluşan kaçak akımlardan korumak üzere tasarlanmış elemanlardır. Örnek verecek olursak çamaşır makinesinde gövdeye kaçak var fakat siz bunu bilmiyorsunuz ve gelip makineye dokunuyorsunuz şayet devreye bağlı kaçak akım rölesi kaçak elektrik sizin vücudunuzdan geçip toprağa kavuştuğu ilk anda devreyi açar ve sizi mutlak bir ölümden kurtarır.
Sigortalar ise elektrik tesisini ve cihazları aşırı akımlardan korumak üzere tasarlanmış cihazlardır. Örnek verecek olursak tesisatta bir kısa devre meydana geldiğinde akım çok yüksek bir değere ulaşır ve sigorta devreyi ani bir şekilde atarak devreyi yanmaktan ve hasar görmekten kurtarır.
Dolayısı ile kaçak kakım koruma rölesi yerine sigorta kati suretle olmaz. Kaçak akım rölesini değiştirin Atmaya devam ederse toprak hattı ve nötr hattını kontrol edin ters bağlanmış veya tesisatın herhangi bir yerinde nötr hattından toprak hattına kaçak olabilir düzeltirseniz sorun çözülecektir kolay gelsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kısacası çarpılırsaniz ölursunuz

HTCSensation cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst