K-120S Çıkışta Röle çekmiyor

muzikopat

Üye
Katılım
13 Şub 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar.
elimde bir Ls 120S plc var.Programı yazdım yükledim p40 ve p41 belli aralıklarla 10 sn çıkış veriyor.

PLC üzerindeki küçük kırmızı led ler yanıyor fakat çıkışa bağladığım role çekmiyor... 24 vdc role var çıkışta ayrıca 24vdc güç kaynağı var.

Com ucuna - bağladım rölenin bir ucuna + diğer ucundanda P40'a bağlantı yaptım. PLC üzerindeki led yanıyor sönüyor fakat röle sürekli çekili duruyor.

Aynı bağlantıyı Com a + rölenin bir ucuna - diğer ucundan da P40 a bağladım fakat bu seferde röle hiç çekmiyor. Biryerde yanlışmı yapıyorum yardım edermisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Çözülmüştür
Çıkış ta P diye bir uç var buraya +24VDC vermek gerekiyormuş Com ucunada - rölenin bir bacağı +24VDC diğer ucuda P40 a bağlanıyormuş. Fakat bu bilgileri K120S kataloğunda bulamadım...
 
sanırım elindeki plc tranzistör çıkışlı. LG (LS ) kompak tranzistör PLC lerde çıkışlar NPN . çıkıştaki com lara - vermen gerkiyor birde ortalarda P bağlantı klemensi var ona da + vermen gerekiyor.plc - çıkışlı olduğu için rölenin bobin ucuna + vermen gerekiyor. daha detaylı bilgi için ABK Mühendislik ( Endüstriyel otomasyon sistemleri )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst