kısa devre korumasını nasıl yapabilirim???

felis-leo

Üye
Katılım
24 Mar 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar projem için +-15v kısadevre korumalı simetrik güç kaynağı yapmam gerekiyor. kısa devre koruması hariç geri kalan devreyi hallettim fakat kısa devre korumasını devreye yerleştiremedim. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Felis normalde bu işi bitane 4007 ve bd 339 ile yapabiliyorsun ancak daha basit olarak çıkışlara lm317 at 1er tane işini halestmiş olursun.
 
mtemel 20 yardımın için teşekkür ederim. ama ben hala bu kısa devre korumayı yapamadım. acaba bu konuyu okuyan arkadaşlardan rica etsem . devre kalanını bana tasarlayıp buraya ekleyebilirler mi. çünkü ; bu projeyi cumaya kadar teslim etmem gerekiyor ve internetten bana yardımcı olacak hiç bir şey bulamadım.
 
konu çoook önce açılmış ama yine de yazayım, belki bu yzıyı okuyan ve aynı şeyi yapmaya çalışan kişilere yardımı dokunur.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kısa-devre-koruması-yapımı.117582/
bu konuda biraz fikşr var. 3 çeşit kısa devre koruma ve aşırı akım koruma şeması bu konunun içinde. ben de bu işle uğraştığım dönemde bu konuyu bizzat ben açmıştım. sağolsun @taydin beyin yardımmı çok dokundu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,887
Son üye
ckiplano

Yeni konular

Geri
Üst