Kısa devre kesme kapasitesi

elceto

Üye
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
sigortalarda, kısa devre kesme kapasitesi ne anlama geliyor? 10 kA kısa devre kesme kapasitesi ile 25 kA kısa devre kesme kapasitesi olan iki ayrı sigortada nasıl bir var?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
benm bildiğim kadarıyla eğer tesisatta selektiviteyi sağlamak amacıyla kullanılıyor, hattın başına 2kA lik koyuyosan hat sonuna aynı nominal akımda 3 kA lik koyarsan selektiviteyi sağlarsın ,herhangi bir kd de kadaşlarında yorumlarını bekliyorum umarım yazarlarönce hatbaşı sigorta açarak hattı korumuş olursun diyorum ama emin diilim başka ar
 
sigorta ve diğer devre kesiciler nominal akım ve kısa devre kesme kapasitesi ile karekterize edilir. sigortayı veya devre kesiciyi koyduğun noktadaki tesis minimum kısa devre akımı önemlidir. bu elemanlar kd akım değerine göre seçilmeli olabilecek kısa devre akımına belirli bir süre dayanabilecek ve açmayı sağlayacak karekteristikte olmalıdır. bu yüzden sigorta ve devre kesicilerin kd kapasiteleri önemlidir ve kd ye göre de fiyatları değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst