Kısa Devre Ölçümü

Şemada çizdiğim gibi denedim ve bi sorun olmadan ölçüm alabildim, size kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
0.1 am cam sigorta koy olcu altinin problarina.1000 V da kadar hepsini dene.sonucu bizlerle paylasirsin.😀
 
Şöyle bir çizim yaptım bu devrede enerji varken bu şekilde ölçüm yapılamaz mı ?
Ekli dosyayı görüntüle 72315

Ben yukarıdaki çizdiğim şemaya göre deneyeceğim çünkü kendi düşüncem akım AVOmetre üzerinden geçmeyecektir direncin daha düşük olduğu kablo üzerinden geçecektir çünkü avometrede direnç var yani avometre akım yemeyecektir. Çok bilmişlik yapmayayım ama kendi düşüncem ve bilgim bu yönde ben bu şekilde deneyeceğim herkese teşekkürler.

Şemada çizdiğim gibi denedim ve bi sorun olmadan ölçüm alabildim, size kolay gelsin.

süreklilik testi kablo veya devrede kopukluğun olup olmadığını ölçmede kullanılır. ölçü aleti süreklilik konumuna alındığında kendi iç yapısında oluşturduğu voltajı kullanarak direnç ölçümü yapar. bu yüzden prosedür gereği ölçüm alınacak devrenin enerjisiz olması gerekir. enerjili kablo ve devrelerde ölçüm almak için avometrenin ilgili gerilim veya akım kademeleri kullanılabilir.

konu içinde paylaşılan fotoğraftaki devrede süreklilik testi yapılmış devrede kopukluk olmadığı için ölçüm alınmış fakat bi gün yük altında yani akım geçen bi devrede kopukluk oluşur ve aynı süreklilik testi yapılırsa farklı bi sonuç alınacak akım devredeki kablo yerine avometreden geçecek...

not: bu düşüncelerim konu sahibine bi cevap değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst