Kümeste fare sansar için dedektör tasarlamak

nnur

Üye
Katılım
16 May 2011
Mesajlar
142
Puanları
1
Kümesimizin zemini toprak. Fare sansar gibi hayvanlar toprağı kazarak kümese giriyor ve tavuklara zarar veriyor. Bu hayvanların toprağı kazması esnasında durumu tespit edip uyarı veren bir sistem tasarlamayı düşünüyorum. Elektronik bilgim temel düzeyde. Fikir ve önerilerinizi belirtirseniz memnun olurum.

1. Sensör tasarımı: Mikrofonlar 20 hz - 20khz aralığına göre üretiliyor. Ben toprak kazısında daha düşük frekansta titreşimler olacağını düşünüyorum. 2hz-20hz arası için mikrofon - sensör görevi görecek elektromıknatıs benzeri bir şey düşünüyorum.

2. Titreşim ölçüm deneyi: olası kazı durumunda hangi aralıkta ve ne şiddette titreşim oluştuğunu ölçmek istiyorum. Bu sayede toprağı bir hayvan kazarken şu frekans aralığında titreşim oluşuyor diyebileceğiz. Tabii ki osiloskop bulacak kullanacak durumumuz yok. Bunun yerine birkaç ayrı frekans aralığı için rc filtresi yaparak ölçmeyi düşünüyorum.

Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir.
 
Zemine beton dök :D sensör algılayıp siz olay yerine varana kadar kümesin anası ağlar.
 
Ya da tabana metal sineklik gibi tellerden de cekseniz olur herhalde onu da delemez diye düşünüyorum.
 
Mikrofonların 20Hz 20KHz arası üretilmiş olduğu yanlış bilgidir.
Her mikrofon her frekansta titreşebilir ve elektrik üretebilir.
Önemli olan bu frekansları işleyebilmektir.
 
binalarda kullanılan sensörlü armatürler 2-3 mt mesafeden bir kediyi algılayabiliyor. sansarın geçtiği yola bunlardan bi tane koyabilirsin. lambaya paralel bi tane de sesli ikaz olursa ışıkla birlikte caydırıcı olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,466
Son üye
Only Black

Yeni konular

Geri
Üst