Küçük kızım Arçelik televizyonun dahili uydu alıcısını bozdu

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,693
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
2,5 Yaşında bir kızım var uydu anten kablosunu ek yapıp dışarda bırakmıştım 1 yıldır kablo öyle duruyordu terzi kendi söküğünü dikemez misali ben daha önce bantlamıştım uydu alıcısının uydu girişinde sıkıntı var bazen yayın gidiyordu evde olmadığım bir gün benim bantı sökmüşler kablo ile oynayınca yayın düzelmiş bende öyle bırakmıştım bugün benim ufaklık anten kablosunu prize sokmuş kaçak akım atmış ondan sonra bir iki yerde anten girişi vardı merkezi uydu sisteminden kablonun yerlerini değiştirdim ama ne yaptıysam çalışmadı birde televizyonda Arçelik bir tane düğme koymamış herşey kumanda dan yapılıyor ve kumanda nın da bir çok tuşu benim ufaklığın sağa sola fırlatmasından dolayı çalışmıyor kanal değiştirme açma kapama ses düğmeleri ve menü tuşları çalışıyor ama menü de gezemiyorum ok tuşları gittiği için
Eski bir uydu alıcısı vardı onu bağladım şuan televizyon çalışıyor bu şekilde dahili uydu alıcısını kablo fişe takıldıktan sonra artık çalışmıyor bu dahili uydu alıcısnın değişimini elektrikçi olarak ben yapabilirmiyim yoksa mutlaka uzman bir elektronikçi mi yapmalı?
 
Cüneyt yenisini al daha sonrada hobi olarak kendin tamir etmeye çalış. Başkası yapsa kızarız çocuk olan yerde öyle şeyler sakıncalı durum olduğunu tecrübe etmen gerekir diye düşünüyorum.
 
Cüneyt abi,

Yeni nesil televizyonlarda dahili uydu alıcısı anakartla tümleşiktir. Ya anakart değişmeli yada iyi bir elektrinikçi incelemeli diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun. Kızımız iyiyse gerisi önemli değil.

Kolay gelsin.
 
Uydu alıcısı tuner girişinde bir adet 5pf civarı kapasitör yokmudur? Orası zor bozulur gerçi.
Ya orası.. yada büyük ihtimal;
lnb ye voltaj gönderen kısım. Anten girişinden Bir bobin ile ayrılan ve yatay dikey polarizasyon veren kısma bağlı lnb güç kaynağı bölgesi kontrol edilsin . Buranın bozukluğunu anlamak kolay çünkü sanırım anten koaxına kanal değiştiğinde lnb için voltaj gönerir. Voltmetre ile bu voltaj ölçülebilir.

Lakin ben olsam harici receiver kullanırdım. Çünkü TV yi sökmek kolay. Takmak ise 2 kat zordur.
Zaten kumanda da bozukmuş. Yeni kumandanız oldu işte.

Her işte bir hayır var. Bence hiç kurcalamayın.
 
Geçmiş olsun. Kızımız iyiyse gerisi önemli değil.
Onda birşey yok şükür kaçak akım atmış sadece ben dışardayken olay olmuş tabi biraz kızdım ona o da grup prizde telefon prizine soktum diye gösteriyordu bana ama kaçak akım telefon prizinden atmaz
Buranın bozukluğunu anlamak kolay çünkü sanırım anten koaxına kanal değiştiğinde lnb için voltaj gönerir. Voltmetre ile bu voltaj ölçülebilir.
bunu deneyeceğim şuan harici uydu alıcısı kullanıyorum ama bozulan gibi değil eski model televizyon sürekli sinyal yok diyor harici uydu alıcısına takınca direk çalıştı Allah tan uydu santrali bozulmamış sanırım benim cihazda anakartın yanına dahili uydu alıcısı takılmış lnb girişi bile yamuk duruyor sallanan diş gibi sallanıyor
 
Geçmiş olsun allah esirgemiş. Benim tv ye smart diye bisey takmışlardı bildiğin harici cihazı sabitlemişler dış kasaya olmuş smart tv! Benim sıpada kabloyu çekip soketi plaketten koparınca harici 50 tl lik cihaz takmıştım. İs görüyor fakat yine döndük çift kumandaya .
 
kızın mı önemli yoksa televizyonunun mu? kızım değil yeğenim cep telefonumu oynarken kırdığında, kız kardeşim dövmeye kalktı. engel oldum. cep telefonun yenisini alırım ama bir yeğen alamam. kızım bilgisayarımı bozduğunda ona kızmadım sadece nasıl kullanması gerektiğini söyledim. yeni bir bilgisayar alabilirim ama kızımı satın alamam. burada can güvenliği maldan çok daha önemli bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst