küçük hoparlörler için çok çıkışlı anfi önerisi ??

kado000

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
Sa.Arkadaşlar elimde 7 tane ordan burdan bulma hoplar var.5 tanesi 0.5w 8ohm diğer ikisini bilmiyorum.onlarda resimde üstteki olanlar.galiba onlarda öle bişeydir.bana 4x1w gibi anfi devresi lazım.tabi bundan 2 tane yapıp köprü yapıcam ve elimde 8x1w çıkış olacak.(tabi eğer olursa).bana devre verirmisiniz ben biraz araştırdım ama bulamadım.mesela 5+1 ses sistemlerinin anfileri 5x1w galiba.onun gibi bişey lazım.şimdiden teşşekürler.
 
arkadaşlar biraz daha araştırdımda köprü bağlantı değilde şöyle söyleyeyim.şimdi ben tda2822 ile anfi yapıcam 2x1w.bundan 4 tane yapıcam.7 tane hoparlörü çaldırması için.1 çıkışta boşta kalıyo sorun deil.

soru şu:ben bu anfileri nasıl bağlarsam tek bir jack tan ses gönderirim.yani 2 çıkışlı bi anfiyi nasıl bağlıyorsak 4 anfiyide aynı şekilde bağlantı yapmak istiyorum.anfiler arasında nasıl bi bağlantı yapmam lazım.teşekkürler
 
Hoparlörlerin empedansları aynı değilse kiminden az kiminden çok ses çıkacaktır.Sesi fazla açtığınızdaki küçük hoparlörlerdeki seslerde bozuk çıkmaua başlıyacaktır, bence en iyisi sadece üstteki iki hoparlörü kullanmanızdır.
 
kardeş önerin için teşekkür ediyorum ama ben gende yapmak istiyorum.varsa bildiğin anfi önerebilirmisin .veya bağlantı hakkında bilgin
 
Sa.Arkadaşlar elimde 7 tane ordan burdan bulma hoplar var.5 tanesi 0.5w 8ohm diğer ikisini bilmiyorum.onlarda resimde üstteki olanlar.galiba onlarda öle bişeydir.bana 4x1w gibi anfi devresi lazım.tabi bundan 2 tane yapıp köprü yapıcam ve elimde 8x1w çıkış olacak.(tabi eğer olursa).bana devre verirmisiniz ben biraz araştırdım ama bulamadım.mesela 5+1 ses sistemlerinin anfileri 5x1w galiba.onun gibi bişey lazım.şimdiden teşşekürler.


Merhaba canım kardeşim.
yapmaya çalıştığınız işe saygı duymak lazım.sanıyorum elektroniğe yeni başladınız, istek ve hevesle birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz.yapmak istediğiniz şey teknik olarak mümkün ancak teorik olarak pek mantıklı değil.omaj'ları, wat'ları, tonları birbirinden farklı 7 hoparlör için amplikatör yapmanı tavsiye etmiyorum.nedeni ise yapacağın uğraşların sonunda alacağın verim aşırı kötü olacaktır.size tavsiyem daha kaliteli projeler ile uğraşmanız yönünde olacaktır.hiç bir işinize yaramayacak işler ile uğraşmak sizi meslekten soğutabilir.daha kaliteli hoparlör bulmak o kadar da zor değil.senelerce kullanabileceğiniz ve kendinizle gurur duyacağınız bir ses sistemi yapmanız daha yerindebir karar olacaktır.kolay gelsin.
 
hakan abi doğru söylüyosun.bu arada elektroniğe yeni başladım henüz 10. sınıftayım.bi ara bass kabini yapmaya kalkıştım.nereye sorduysam çok ince teorik bilgilere ihtiyacın var dediler.yani pro olman lazım dediler.tamam çok doğru söylüyorlar fakat ben kendim ilk yapıcam beğenmessem bidaha o işe kalkışmam.işte ben yaptım kabini acaip dandirik oldu heryerden hava kaçırıyo kullandığım bass hoparlörüde 130w 4 ohm yazıo 16cmlik 6tl ye aldım.dandikliğini sen düşün artık :).ama olsun gende yapcam dedim 30w lıkta anfi yaptım bağladım bilgisayara da bağladım son seste camları titretiyor.nasıl olduysa ben bile inanamadım.ama gerçekten çok güçlü vuruyor.üstelik filtre filanda yok normal 4 eleman ile yapılmış anfi.(tda7377). yani kısacası siz ne derseniz diyin ben bu bağlantıları bi şekilde bulup bu 7 hoparlörü bağlıcam.ha yardım ederseniz işim kısa sürede bitmiş olur.etmesseniz uzun süre sürer.olay bu yani :) tekrar çok teşekkürler.saygılar
 
bide şunu söyleyeyim.tda2822 ile yapıcam. şöyle yapıcam. 4 tane anfi yapıcam bunların ses giriş ve elektrik lerini paralel bağlayıp çıkışlarına da aynı tür hopalrı bağlıcam.en sonda paralel aldığım ses giriş ve elektriği (ses girişine jackı elektrik girişine hoparlör klemansi) bağlıcam.aklıma böyle geldi.farklı bi yöntem varsa tavsiyeleriniz benim için önemli.tabi bu hopları ince bi suntaya kabin yapıcam.üstede belirttiğim gibi dandik olucak kabin(kendi imkanlarımla) yapıcam.güzel bişey çıkartmayı planlıyorum.
 
https://www.google.com.tr/search?q=...fTxJILYPYrggZgG&ved=0CDAQsAQ&biw=1366&bih=604

indir565688.jpeg

bu entegreden 2 adet yaparsan işini görür.TDA 7850. yüksek omajlı hoparlör kullanırsan sorun olmaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elinde bulunan hoparlörleri seri veya paralel bağlayarak omajlarını eşitleyebilirsin bu sesi biraz daha temiz almanda yardımcı olabilir .
Seri bağlamada omajlar toplanırken paralel bağlantıda omaj yarı yarıya düşer misal 0.5w 8ohmluk 2 hoparlörünü paralel bağladığında güçleri toplanarak 1w çıkış verir omajları ise ( 8/2 'den) 4 ohma eşit olur aynı hoparlörleri seri bağlarsan çıkış gücü gene 1w olur fakat omajları (8+8'den) 16 ohm olur ..

umarım işine yarar bir bilgi olur .
 
Hakan o entegre 4x50w veriyor.benim okadar işime yaramaz.gende teşşekkürler.

Fehmi teşekkür ederim dediğin gibi yapıcam.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst