Küçük Asansör

asansör yük asansörü olsa bile bir takım tse denetlemelerinden onay alınması ve Bakım yetkisi olan birine bakım yaptırılmalı peryodik olarak. bunları biliyor musunuz öncelikle onu sorayım? alıntı ile cevaplarsanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşin problemı bendede var benımkı farklı bıraz uçuncu kattan zemın kata balkondan inşaat asansörü gıbı bır düzenek duşunuyorum ben arabalardaki silecek motoruyla yapacağım 30-40 kğ taşir kanaatındeyım kafamdaki soru işaretı şikayet fılan eden olursa yasalmıdır
 
Selamlar Tekin126 Ustam, apartmanda oturuyorsanız apartman yönetim karar defterinde tartışılmış ve %50 den fazla kabul imza olması gerekir diye biliyorum aynı d.gaz tesisatı muhabbeti.
Sanırım tam da sizi ilgilendiren madde bir örnekle:
Apartmanımız 4 kat 16 daireli. Projede asansör yok. Üst katlardaki bazı üyeler asansör istiyorlar. 16 üyenin ne kadarı onay verirse asansör yapılabilir? Kabul etmeyen üyeler asansör yapımındaki ve yapıldıktan sonraki masraflara katılmak zorunda mıdır? Asansör bakım, artan elektrik masraflarından dolayı artacak aidatlara asansör istemeyen üyelerin katılımı konusunda en son yenilikler varsa onları da dikkate alarak beni aydınlatır mısınız?
KMK 42.madde
''Kat malikleri, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarına bir değişiklik yapamazlar ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilâveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu işlerin giderleri, yeniliklerden faydalananlar tarafından, faydalanma oranına göre, ödenir.''kapsamında konuyu değerlendirmelisiniz.

Saygılar

 
Son düzenleme:
merhaba ya sorma üçüncü kat yaşta ilerledı hadı inip çikmak sorun değılde günlük ihtiyaç sorun oluyor hadı sucu tamam :)marketten karpuz alıyorum çıkarmak için herzamanda çocukları çağırmak hoşuma gıtmıyor balkondan koyayım hanımla bu işi hallederiz duşunuyorum komşulardan sorun olmaz da dışardan yapacağım giriş kapısının önüne ındırıp çıkaracağım malzemeyı
 
Selma ustam valla ne kadar mantıklı bilmem de inşaatlardaki gibi yük çektikleri küçük vinç tarzı bir şey önereceğim camdan çıkartır toplarsınız hem elektrik sizden olacağı için hem de içerde olunca kimsenin gözüne batmaz ;) :)
 
Merhaba,
Asansörler, kanun ve yönetmeliklerle tanımlanmış ve çerçevelenmiştir. Ne kadar küçük olursa olsun amatör imalatları çok risklidir. Ne olacak bir motor tambur birde halat deyip imalatına girmemenizi tavsiye derim. Olası kazalarda çok ciddi cezalar alırsınız. Ayrıca bu tip ekipmanlar çeşitli periyotlarda denetimlere tabidir. Amatör ruhla yapılabilecek makinalar değillerdir. Bu konuda sertifikalanmış bir firmadan hizmet alın, başınızı boşuna ağrıtmayın derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst