Köpeğin Boynuna Takabileceğim Sensör

tremkk

Üye
Katılım
4 Ara 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba Arkadaşlar,
Staj yaptığım firmadan köpeğimiz için plc ile kontrol edebileceğim otomatik kapı projesi yapmam istendi ama sensörlerle ilgili pek bilgim yok. Sensör köpeği algılayınca kapı açılıcak ve köpeğe zarar vermemesi lazım. Köpeğin boynuna ve kapıya takabileceğim birbirini algılayacak bişey de olabilir. Mesafesi çok olmasa da olur köpeği o konuda biraz eğitebiliriz. Bir de kapının hem içine hem dışına köpeğin içeride mi dışarıda mı olduğunu anlamak için bir sensör koymayı düşünüyorum. Neler kullanabilirim? Çok zamanım kalmadı yardımlarınızı bekliyorum..
Teşekkür ederim..
 
Rfid sensörü içeren bir tasma ve kilit, kapı içerden zorluk göstermeden açılmalı, bunun için panik bar misali yapı kullan.
 
Biz de bu kapıyı ilk düşündüğümüzde Rfid kullanmayı düşünmüştük ama köpek hareketli olacağı için köpeğe takabileceklerimiz biraz maliyetli. Bide panil bar misali yapıyı anlamadım.
 
Köpek burnuyla ittirdi mi açılacak panik bar yaz arat, ne alaka hareketliyle sensörün pahalı olması? Kısa menzilli seç zaten kulube tek hayvan kadar değil mi hayvan içerdeyken kapı açık olsa bile başka hayvan köpeğinizi görünce vazgeçer.
 
Kapı bahçeden dışarısı için olacak. Yani istediği zaman bahçeden dışarı çıkması ve girmesi için yapıcaz. Rfid nin anahtarlık gibi olan kısmını tasmasına takmayı düşünmüştük ama rfid satan firmalarla konuştuğumda köpek algılayıcı önünde sabit durmaz diye rfid algılayıcının maliyeti arttı. Köpeğin boynuna takılacak şey daha fazla frekans yaysın diye maliyete bir bonus daha geldi. İnternetten baktığım RC522 rfid diler ne kadar mesafeden çalışıyor bilmiyorum ama tasmasında olacağı için en az bi 20 cm mesafeden çalışması lazım. Panik buton tarzı bişey de düşünmüştük ama dışarıdan içeriye girerken dışarıda da buton olacağı için pek güvenlikli olmaz.
 
Anlaşılamamışım, buton değil bar hatta bara tutturulmuş tahta panel daha da faydalı olur, köpek kendi burnuyla itince açılacak.
 
Anladım baktım panele teşekkür ederim. Köpek dışarı çıkarken kullanılabilir. İçeri girerken de başka bişey bakmam gerekicek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst