Kök Hücresi Sonrası Sorumluluklar

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Tedaştan gevşek bağ ile enerjiyi sahamızdaki adi seksiyonerli direk ile aldıktan sonra MOD5A ya giriş yapıyoruz ve buradan metal clad hücrelerden çıkışlar ile ilgili trafolar besleniyor. Tedaşın fatura ettiği ölçüm sayacı MOD5A ta. MOD5a nın yapısı giriş hücresi, ölçü hücresi ve çıkış hücrelerinden oluşuyor. 3 adet çıkış var ve üçüde havai hatlar ile ilgili trafoları besliyor. Bir adet çıkıştaki mevcut trafoları sökerek yerine 630KVA ve 100KVA trafo koyarak güç artışına gidicez. Fakat güç artışları için tedaş tan daha onay gelmedi. Tedaş onayı olmaksızın bu trafoları değiştirdiğimizde hukuki ve diğer yaptırımlar neler olabilir mevzuat sal dayanaklar ile. İşi, yapacak olan müteahhit MOD5A size ait TEDAŞ kökten sonrası ( bize ait mod5a yı kök kabul ediyor) karışmaz diyor fakat benim bildiğim yapılacak projeye göre tekrar mod5a ölçüdeki akım trafolarının etüdü vs yapılması gerekmiyor mu. (Saha meskun mahalde kalıyor.)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst