KÖY FIRINI / Taş Ekmek & Pide Fırını Yapımı

digitalist

Üye
Katılım
27 Ağu 2006
Mesajlar
290
Puanları
16
Yaş
61
Arkadaşlar;

Köyde bağ evime kendi imkanlarımla ve sadece kendim, bir elektrik teknisyeni olarak KÖY FIRINI yaptım, merak edip ilgilenenler için yapımını aşama aşama yazdım, bakalım beğenecek misiniz..?


https://www.facebook.com/photo.php?...800.1073741842.319133031476398&type=1&theater


f5.jpgf12.jpgSDC18550.jpgSDC18580.jpgg1.jpg

VİDEOSU :
 
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Küçüklüğümde çok severdim bu fırınları. Küçük ilçelerin her mahallesinde bir tane olur fırınlardan. Bende karar vermiştim yapacaktım, ama büyük değil :) küçüğünden yapmıştım taş tuğlalardan çamurdan falan birde bizim kamyonun egzoz borusu parçasından birde baca koymuştum. içine ateşi bastım az kalsın bahçeyi yakacaktım. ah eski günler :)
 
çok güzel olmuş

forumda bu tarz paylaşımlarda yapabilirsiniz niye olmasın
 
Güzel olmuş tebrikler. Bu tip paylaşımları çok beğeniyorum, ancak kuru kuru fırın fotoğrafı yeterli olmadı:):)

Anladınız...:)
 
Sn. dijitalist;fırın çok güzel olmuş,estetik yanı da oldukça iyi görünüyor.Öğretmen bir arkadaşım hobi (Ayni zamanda ek para kazanmak) amaçlı Antalya'da balkonlu lüks olan yazlık evlere barbekü yapmaktaydı bir zamanlar.Sizin yaptığınız bu eser de onun yaptığı bu işleri bir an için aklıma da getirdi.Tekrar tebrik ederim,güzel bir çalışma olmuş..

Bu arada sn.alpernbugra'nın neyi kastettiğini çok iyi anladım galiba.Son zamanlarda 24/24 saat devamlı forumda çok fazla yazı yazarken hem epeyce yoruldu,hem de biraz acıktı galiba.:):):) Bu fırında pişmiş ekmekler de ne güzel kokar,daha yemeden kokusuyla da insanı doyurmaya yeter de artar diye tahmin ediyorum.:)"Çocuklar duymasın!" dizisindeki taş fırın erkeği Tamer Karadağlı buradan bir ekmek de yemeli mutlaka.:)Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son kare bana hansel grateldeki cadının şeker evini hatırlattı :) akşama akşam uykum mu geldi niyedir bilmem :D Gerçekten hoş, güzel, şeker olmuş maşallah.
 
Güzel olmuş tebrikler. Bu tip paylaşımları çok beğeniyorum, ancak kuru kuru fırın fotoğrafı yeterli olmadı:):)

Anladınız...:)

Sayın alpernbuğra, binbaşı, korkmaz... ve diğer arkadaşlar, valla çok haklısınız, ;) sadece fırının fotoları var burada, üçüncü test yakışımızda aslında kıymalı pide ve ekmekte yapmıştık, hatta fotolarını bile çektik, ama o kadar nefis oldular ki, buraya da konulamaz, ayıp olur, günah olur diye koymadım, canınız çekmesin diye... yolunuz düşerse buyurun, misafirim olun hepiniz... Sağlıcakla kalın, Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:
Sayın digitalist fotoğraflardan yapılan işçiliğin harika olduğu gözüküyor. Böyle el becerisi yüksek olanlara gıpta ile bakıyorum. Bu kadar güzel bir fırından kim bilir ne kadar lezzetli pideler çıkar. Bizim yerimize de bol bol yiyin gari :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst