Johnson Controls York Soğutma Grupları Hakkında Merak Edilen Sorular...

Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
488
Puanları
1
Yaş
45
bende fabrikada kullanıyorum. Plastik enjeksiyon kalıplarını ve ortamı soğutma olarak.Yalnız elektronik kısmı çok dağınık. Kapağı açıyorsun. Hertarafı kart. Derli toplu değil yani.....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar elimde york duvar tipi bir klima var "E5" arızası veriyor. lütfen yardımcı olun. teşekkürler
 
bende fabrikada kullanıyorum. Plastik enjeksiyon kalıplarını ve ortamı soğutma olarak.Yalnız elektronik kısmı çok dağınık. Kapağı açıyorsun. Hertarafı kart. Derli toplu değil yani.....

Hangı model cıhaz kullanıyorsunuz bılmıyorum ama kartları fazladır ama karısık degıldır.
Kartların gorevlerını bılırsenız hangı kart ne ıse yarıyor ona gore ızlemek daha kolaylasıyor..
Bazı cıhazlarında fazlasıyla elektronık cıhazlarımız mevcut. Frekans kontrollu cıhazlar gercekten komplikedir.
Daha duzgun yada derlı toplu yapılamazmıydı dıye sorulabılır evet daha farklı yapılabılırdı.
Bızde gordugumuz sorunları yazılı olarak uretım arge bolumune ıletıyoruz.Eger yazdıgımız sorun ve gerekcesı uygun gorulurse cıhaz dızaynında degısıklık yapılıyor. buna sahıt oldum.

Arkadaşlar elimde york duvar tipi bir klima var "E5" arızası veriyor. lütfen yardımcı olun. teşekkürler

Dostum ben split unıtelere bakmıyorum ama yanlıs hatırlamıyorsam egıtımlerın bırınde bahsı gecmıstı.. bahsettıgın arıza ıc unıte serpantın sıcaklık sensoru yada oda donus havası sıcaklık sensoru olması gerekıyor. Eger elınde bır avometre olcu aletı varsa bu sensorlerın ohm degerlerını olcerek kısa devre yada acık devre varmı dıye kontrol edebılırsın. bu sensorler 5-15 kohm cıvarında bır degerlerde olması gerekıyor. Cıhazının modelını verırsen portalımızdan dokuman bulabılırsem yada sema belkı yardımcı olabılırım. Bakmam lazım..

Kolay gelsın ıyı calısmalar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
carrier guruplara proğram yükleme ve laptoplabağlanma proğramları arıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İlhan bey ben sizi bi yerden tanıyorum ama bir türlü çıkartamadım...

Daha önce karşılaştık yada ismen bi yerde konusu geçti.. Nerden katılıyorsunuz..
 
serkan bey benim çalıştığım şirkette york marka su soğutmalı çhiller var.bu york marka chillerin çalışma prensibi hakkında bilgin varsa bu bilgini paylaşırmısın.
 
serkan bey benim çalıştığım şirkette york marka su soğutmalı çhiller var.bu york marka chillerin çalışma prensibi hakkında bilgin varsa bu bilgini paylaşırmısın.

Sayın melonn ;

Cihazınızın modelini , hangi ilde olduğunuzu (dış hava sıcaklığı bilgisi için ) , proses mi konfor içinmi kullandığınızı ve yılın hangi aylarında çalıştırdığınız bilgisini yazarsanız kontrol sistemi hakkında bilgi sahibi olabilirim.
O zaman size detaylar ve bilgiler aktarabilirim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
modelini bilmiyorum.proses için kullanılıyor fabrika istanbulda denize yakın.12 ay boyunca çalışıyor ve elde edilen su sıcaklığı -2 derece ve 2 adet york marka su soğutmalı chiller var.
 
Model belirtemediğiniz için tam bilgi veremeyeceğim ama proses ve su soğutmalı olması durumunda bir kaç öneride bulunabilirim.

*- sıcaklıklarda çalıştığınız için mutlaka chiller devresinde glycol etilen kullanmanız şart.Ve belli sürelerde bu tesisattaki suyun bometre ile ölçümünü yaparak donmaya karsı korumalısınız.

*yıl 12 ay çalıştığınız için en önemli nokta mutlaka kondenzasyon kule kontrolü yapmanız gerekiyor. kondenserde dönen suyun sıcaklığı cihaz modeline göre değişiklik gösterir ama aşağı yukarı 26-28 derecenin altında olmaması gerekiyor. bu sıcaklıgın altında olması yağ sürükleme yağsız çalışma evaporatörde basınç düşüklüğü gibi hatalara neden olur.Bunlarda bir süre sonra kompresör arızalarına neden olur. O yuzden kondenser hatlarında 3 yollu by pass vanası kullanımı ve kule fanlarının termostatlı kontrolünü gerektirir.

*cihaz sağlığı açısından kule ve chiller devrelerindeki suyun akışı önemlidir. - sıcaklıklarda calıştığınız için emniyet devrelerinin sağlıklı çalışıyor olması gerekiyor. Flow switch takılı ve sağlıklı çalışıyor olması gerekiyor.

*Kondenseriniz su soğutmalı oldugu için kule devresinde dönen suyun belli kalitede olması gerekir. Sert su veremezsiniz. Yumuşak su vermelisiniz. Ve kule suyunun kalitesini belli sürelerde ölçümünü yapmalısınız. Ayrıca her ne kadar arıtılmış su kullansanızda kulede havadan gelen toz dumandan dolayı suyun kalitesi bozulur. Bir miktar blöf yapılmalıdır ki kalitesi bozulan suyu uzaklastırıp yerine daha iyi kalitede su almalısınız. Yine aynı nedenle bu kalitesi bozulan su kondenserde birikme tortulaşmaya neden olur. Bu birikme kondenserdeki ısı transferini kötü yönde etkiler. Bu konuda kondenser çalışma değerleri takip edilir. basma basınçlarından ve akışkan giriş çıkış sıcaklıklarından kondenserin verimi ölçülür. Bu değer condenser aproach olarak gecer 1,5 veya 2 derecenin üstüne cıkarsa kondenser kirli ve ısı transferi yapamıyor demektir. Kondenser tube'lerinin kimyasal ve mekanik temizliğini gerektirir. Takribi 2 yada 3 yılda bir (iyi şartlandırılmış su kullanılıyorsa ) bu temizliği yapmak gerektirir. Sert su kullanıyorsanız bu yıkama işlemi yılda 1 kez yapılması gerekebilir.

Cihaz hakkında model olmadıgı için kompresör tipi kontrol sistemi hakkında bilgi aktaramıyorum. Uygun bir zamanda alıp burda paylasırsanız o konudada yardımcı olurum..

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst