Johnson Controls York Soğutma Grupları Hakkında Merak Edilen Sorular...

sevgili Serkan bey cevabınız için teşekkürler...

''Bence bu cihazda öncelikle detaylı bir kaçak kontrolü yapılmalı. Gazı eksikse şarjı yapılıp performans ve çalışması kontrol edilmeli. Gerekli görülen likit level sensör değiştirilmeli..''
demişsin fakat
''su sıcaklık sensörleri normalden yüksek okumakta, değiştirilse bile değerleri yüksek okumaktadır.'' demiştik ana kart yada başka bir elemanda kısa devre olma ihtimali varmıdır? yada aklınıza gelen başka bir problem olabilirmi?
guruplarda kaçağa bağlı yağlanma gözlemlenmemiştir....
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dostum;

Tekrar merhabalar...

Cihazınızda su çıkış sensörü arızalı kısa devre olsa okuyacağı sıcaklık ya çok yukzek yada çok düşük olacaktır. Ve değer değişmeyecektir. Cihaz bu değeri algılar ve sensör hatası verir. Eğer yapabilirseniz bir bardağa ağzına kadar buz doldurup içine sonra su koyun. Daha sonra sensörlerinizi bu buzlu suya daldırın ve bekleyin. Ekranda okudugunuz değer 0 derece veya +1 gibi sıfıra yakın bir değer okumalısınız. Eğer daha yüksek yada daha düşük okuyorsanız sensörünüzün kalibrasyonu yada bu değeri işleyen microboard'da hata vardır demektir. Normalden yüksek derken ne kadar yüksek onu bilmek lazım. Yarım derece yada 1 derece normal sayılabilecek bir değerdir. Sensörlerin değerleri kayabilir.

Gaz kaçağı konusunda yağlanma yok demişsiniz. Önceki mesajımdada belirttiğim gibi gaz eksik değilse akış hattında bi tıkanıklık yada akış kontrol elemanlarından birinde ( feed valf drain valf gibi yada dryerlerde ) valfler açmıyor ve gaz akışına izin vermiyorda olabilir.Sonucunda yine " suction limiting " hatasını görürsünüz. Bunların kontrol edilip öncelikle çalıştığından emin olunduktan sonra gaz miktarına bakılmalıdır. Ayrıca bu feed ve drain valfler likit seviye sensöründen aldıgı bilgiye göre çalışır. Bu sensöründe doğru çalıştığını görmek lazım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst