Jeneratoru ev prizine bagliyarak tum evi beslemek

Katılım
11 May 2013
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Mersin
Merhaba arkadaslar herkeze iyi forumlar dilerim

Evimin balkonuna aksa 3kw jenerator aldim.
Elektrik kesildiginde dis kapidaki faz korumayi kapatiyorum balkondaki jeneratoru calistirip balkon prizine elektrigi verdigimde tum eve elektrik yayilmis oluyor. Elektrik geldiginde ise jeneratoru devre disi birakip faz korumayi aciyorum.

Kullandigim bu yontem ile herhangi bir arizaya mahal verirmiyim ?

Jenerator ile besleme esnasinda calisanlar

Buzdolabi
2 ad. Led tv biri kucuk boy biri 55"
2ad. Masaustu pc
Telsiz telefon
2 ad. Modem
6ad. 24w tasarruf ampul
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sakıncalı uygulama.Yanlış işletmede ! jeneratörü uçurursunuz.Nizami transfer sistemi kurmanızda yarar var.
 
Sakıncalı uygulama.Yanlış işletmede ! jeneratörü uçurursunuz.Nizami transfer sistemi kurmanızda yarar var.

evet doğrusu benimde en büyük korkum bi anlık dalgınlıkla jeneratör sistemde devredeyken Şebeke gerilimini açmanın ciddi sorunlar doğuracağının farkındayım o yüzden değişim sıralarında tam dikkat oluyorum bu durumda biraz geriyor insanı ,ama balkondan evin sigorta kutusuna kadar ek kablo çekmeden yapılabilecek tek bağlantı yöntemi bu sanırım. öyle bir malzeme varmı bilmiyorum ama balkon prizi ile jeneratör pirizi arasına fazların çakışmasını önlemek için koruma devresi varmı ?

Saygılarımla
 
İki sakıncası var;1-Prize baglantı kurman için jeneratör çıkışının erkekfişi olması lazım ve bu jeneratör çalışırken prize takılı olmayan fiş insanlar için ölümcül,2-transfer hatası yaparsan ya jeneratör gümler yada sigortalar atar vs.gibi panikletici durumlara sebeb olursun.Bana kalırsa mini kontrolörlü bir otomatik transfer sistemi yap (edin).
 
En basit ve guvenililir yontem 1 0 2 pako salter. Formda daha once konu acilmisti.
 
Aslinda sebeke elektrigi geldikten sonra ilk is jeneratorun kapatip prize takili olan kablosunu cektikten sonra pako saltere gerek kalmiyor zaten
Isin asli gerekli olup olmamasi degil. Her seyin guvenlik derecesinde bir standardi var. Insan hatalari faktorunu unutmayin .
 
Isin asli gerekli olup olmamasi degil. Her seyin guvenlik derecesinde bir standardi var. Insan hatalari faktorunu unutmayin .

evet bu konuda haklısınız :) elimde bir 15a lik pako şalter vardı onu değerlendireyim.

şimdi bir sorum daha olucaktı sizlere ben elektrik kesildiği zaman şebeke şalterini indirip tüm evi jeneratörle beslediğim için şebeke elektriğinin gelip gelmediğini bilemiyorum apartman ışıkları ve asansörde site jeneratörü tarafından beslendiği için oralardanda kontrol edemiyorum. bu konuda tam bir çıkmazdayım. ne önerirsiniz ???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst