jeneratörlerde voltaj düşmesinin nedenleri

hun

Üye
Katılım
8 Nis 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
vollki arkadaşın sorusuna cevaben özel mesaj gönderemediğimden buraya yazıyorum..bizim jeneratördeki ani voltaj düşmesinin sebebi..mozot filitresinin kirlenmesi olayı dır..yakıt geçişi az olduğundan motor kısmı yeterli devre ulaşamıyor bu sebepten dolayıı düşük voltaja ssebibiyet veriyor...bu sorunun cevabı idi....ayriyeten jeneratörün panonun alt kısmında gövdede kapalı alanda bulunan voltaj ve frekans ayarlama kartındanda bu arıza oluşabilir..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ani yük değişimi de jeneratörde aynı soruna neden olabilir.
 
jeneratörlerde 2 halde gerilim düşümü olur. Birincisi, mazot pompası düzenli şekilde dizel motora yakıt gönderemiyor olabilir. ikinci husu ise yüke bağlı olarak anii gerilim düşmeleri olabilir. ama bu nominal akımın dışına çıkmaz eğer çıkıyor ise yızdız noktasında bulunan frekans ve voltaj ayarını tekrar gözden geçirmekte fayda vardır :))
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst