jeneratör

salserol

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
selamlar..
malum kiş ayı eelktrik kesilmeleri nedense artti..
eve acaba bir jeneratör alsam mi acaba diye düşünüyorum.
iki alternatif var,,
1) 1-2 kva lik bir makine alıp seyyar uzatma ile istediğm cihazı çalıştırma.
2)5-7 kva lıkbir makine ile komple bütün eve akım verme..
evim müstakil ve 2 nolu maddeyi yapabilmek için ana panoya 1-0-2 şalteri mi taktırmam lazım. artı bununla birlikte jeneratör için giriş yaptırmam mı lazım.

bana sanki elektrikler yokken jeneratör çıkışını herhangi bir prizze taksam bütün binaya elektrik verebilirim gibi geliyor..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
2 nolu madde için 1-0-2 salter mutlaka gerekli panodan bir uzatmayı jeneratöre baglarsın 1 sebeke 0 bos 2 jeneratör olur.
elektrik kesikken jeneratörü fise takarsan bütün mahallayi besleyebilirsin , elektirik saati tersine dönebilir, ve sebekeyle jeneratörü karsılastırıp alternatörünü yakabilirsin
2 secenegi yaptırırsan işin güvenli ve kolay olur
 
Kontaktör İLede Sorunu Halledebilirsin Tahminimce İki Veya Üç Kontaktör Gider Ev İçinde Fazla Büyük Kontaktörlere Gerek Yok
Jeneratörü Çalıştırdığın Anda Şebekeden Ayırıp Evi Kontaktörler Yardımı İle Jeneratörden Besleyebilirsin
 
Bence 1-0-2 pako anahtarı koymak daha mantıklı kontaktörün arıza yapma riski var ve maliyet açısından biraz pahallı ayrıca kontaktörler elektrik gittiğinde kapatsa bile yine jenaratörü gidip çalıştırmak lazım yani tamamen otomatik bi sistem olmuyo :) elektrik gidince jenaratörü çalıştırırsınız sonra pakoyu 2 ye alınca evi jenaratörden beslersiniz bide evden bi çıkış veririsiniz hazır olur jenaratörü bağladımmı direk ev enerjilenir kolay gelsin
 
evt sakın haa,prizleri jeneratör yardımıyla besleme aksi takdirde faz çakışmasından dolayı gümleme olma olasılığı yüksek...
1-0-2 pako şalter kullanman senin maliyetin için iyi olur.
pako şalteride trifaze alırsan kalan boş ucları istediğin hatta yönlendirebillrisin)
 
1-0-2 pako şalter kullanın Şebeke girişine ve jeneratör girişine uygun amperde faz-nötr kesici sigorta taktırın. Böylesi daha güvenli. Eviniz elektriksiz kalmasın diye Hatta arıza / Bakım yapan elektrikçi arkadaşları öldürme riskinizi azaltırsınız. (bana sanki elektrikler yokken jeneratör çıkışını herhangi bir prizze taksam bütün binaya elektrik verebilirim gibi geliyor.. )
 
edremit ' Alıntı:
(bana sanki elektrikler yokken jeneratör çıkışını herhangi bir prize taksam bütün binaya elektrik verebilirim gibi geliyor.. )

Bencede jeneratörün gücü yeterli ise sigortalarınız atana kadar güç verebilirsiniz. :)
Selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst