Jeneratör ve tesisat hakkında teknik bilgi

elektiriko

Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
merhabalar. üç katlı binamızın monofaze ile çalışan bir tesisatı mevcut. Tesisatımıza jeneartör bağlamak istiyorum. Jeneratörü seçerken trifaze seçmem mi daha mantıklı olur yoksa monofaze mi? Asıl kafamı kurcualayan soru şu monofaze jeneratörde 7.5kVA lık bir güç ile trifaze 7.5kVA jeneratörde tesisatımda alacağım performans aynı mı olacaktır? ayrıca trifaze jeneratör de bütün fazların toplamı mı 7.5kVA dır ? yani 7.5/3=2.5 kVA mı faz başına mı düşecektir?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektririko Merhabalar;
Soruda da belirtiğiniz üzere üç fazlı jeneratorde faz başına jenerator gününün üçte biri kadar güç alırsınız,yani 7,5 kva üç faz bir jenerator tek fazda enfazla 2,5 kva güç alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,262
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst