Jeneratör ve kompanzason

aysoft

Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba,

Bir işletmeye jeneratör bağlantısı yapılacak. Ana panoda uzak tali panonun yanına bağlamayı düşünüyoruz. Kompanzasyon ana pano da mevcut. Jeneratörü tali pano ya mı bağlamak mantıklı ana panoya mı kompanzasyon açısından da yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim şimdiye kadar karşılaştığım bütün jeneratörler ana panoda kuruluydu.
Belki tali pano kullanılan bir yere denk gelmediğim için olabilir.
Ama mantık açısından bakılırsa Ana pano demek en mantıklısıdır.
 
Benim şimdiye kadar karşılaştığım bütün jeneratörler ana panoda kuruluydu.
Belki tali pano kullanılan bir yere denk gelmediğim için olabilir.
Ama mantık açısından bakılırsa Ana pano demek en mantıklısıdır.

Saha çok büyük tali pano ofislerin yakınında ,o yüzden tali pano düşünüyorlar. Ama tabi doğru olan hangisiyse onu yapabiliriz. Birde kompanzasyonu devre dışı bırakmak gerekli mi?
 
Benim o konuda pek fazla bilgim yok.
Ancak yarın konunun ön plana çıkması için tekrardan mesaj yazın
Buradaki ustalar mutlaka size cevap yazacaklardır.
 
Talı panodaya enversör , Şebeke/generatör seçimli şaler uzerınden baglıyacaksınız. Buraya baglanan generatör, akımı; na ponunun akım trafolarından gecmıyeceğinden reaktıf kontrol rölesını calıstırmıyacaktır. Ayrıca, bir bilgi, generatör çalısırken kompanzasyon yapılamaması tavsıye edılmektedir.
 
Jeneratörü tali panoya bağlarsanız sadece ilgili panoyu besleyebilirsiniz. Bu sizin için yeterliyse bağlantıyı oraya yapabilirsiniz. Kompanzasyonla ilgili herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten kompanzasyon devreye girmez.
Ama jeneratörle tali pano dışında başka yerleri de besleyecekseniz mutlaka ana panoya bağlamanız gerekir. Jeneratör ana panoya bağlanacaksa bazı önlemler almanız gerekir. Bunlardan biri reaktif güç rölesinin jenaratör girişi var ise ilgili girişe bağlantılar yapılıp rölenin ayarları uygun hale getirilmeli. Rölenin jeneratör girişi yoksa akım trafoları şebeke hattı üzerine tesis edilmeli. Bu da mümkün olmuyorsa jeneratör çalışırken kompanzasyon devre dışı bırakılmalı.

Kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst